0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

POLUVREME IZ SNOVA DOVOLJNO ZA TRIJUMF: Seltiksi razbili Majami na Floridi! (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.22 u 08:49

Sjajno izdanje Bostona!

U okviru druge utakmice polufinalne serije Istočne konferencije NBA lige, košarkaši Majami Hita ugostili su Boston Seltikse. Utakmica je odigrana u noći između četvrtka i petka, a završena je ubedljivim trijumfom gostujućeg sastava. Boston je u ‘FTX Areni‘ na Floridi slavio sa 127:102 i tako izjednačio na 1:1 u ukupnom skoru.

Seltiksi su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremnu. Dvocifrenu prednost stekli su nakon 12 minuta igre, a značajno su je povećali u drugoj deonici utakmice. Ispostavilo se da je +25 bila nedostižan zaostatak za domaće. Prilikom odlaska na veliku pauzu na semaforu je pisalo 45:70.

Na rutinski način je Boston sačuvao vođstvo u nastavku. Publika je posmatrala dve egal deonice, u kojima Seltiksi nisu dozvoli Majamiju da ih ozbiljnije ugrozi, ili uvede meč u neizvesnu završnicu.

Dosta raspoloženih pojedinaca u svojim redovima imala je ekipa iz ‘TD Gardena‘. Džejson Tejtum je ubacio 27 poena, uz pet skokova i pet asistencija. Pratili su ga Džejlen Braun i Markus Smart sa po 24 poena, a Smarta je samo jedan skok delio od tripl-dabl učinka. Vilijams je dodao 19 poena.

Ekipu sa Floride je ponovo predvodio Džimi Batler, koji je postigao 29 poena, šest uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja. Oladipo i Vinsent su ubacili po 14 poena.

Naredni meč na programu je za dva dana, a serija se sada seli u Boston.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter