0
Ostali sportovi

Milica Mandic Tekvondo Taekwondo klub Galeb, Beograd, Srbija 14.5.2021. Maj 14. 2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MILICA MANDIĆ U NOVOJ ULOZI NA EP: ‘Neobično mi je! Prvi put idem na ovakav način!’

Objavljeno: 20.05.22 u 11:58

Najtrofejnija srpska sportiskinja biće velika podrška kolegama!

Od 18. do 22. maja u Mančesteru, u Velikoj Britaniji, održava se Evropsko prvenstvo u tekvondou. Od 2008. godine i prvog nastupa pod zastavom Srbije naši predstavnici sa evropskih prvenstava donosili su medalje. I sada su ciljevi isti, a za magazin Direkt svoja očekivanja iznela je najtrofejnija srpska sportistkinja svih vremena, Milica Mandić. Dvostruka olimpijska šampionka, zlatna sa Svetskog prvenstva 2017. godine, ima četiri evropska odličja, 2012, 2014, 2016. i 2021, a na šampionatu u Mančesteru biće podrška našem timu.

-Neobično je, prvi put idem kao gledalac, navijač. Tu sam da ih podržim, da možda podelim neko iskustvo sa njima –  kaže Milica.Sa prethodnog šampionata, prošle godine u Sofiji, stigla su dva srebra, Milica veruje da bi taj rezultat mogao da bude nadmašen.

-Prva na listi je uvek Tijana Bogdanović, I dalje je mlada nada, a već ima dve olimpijske medalje. Tu je i Nadica Božanić, pa Vanja Stanković, bivši svetski prvak.Kod momaka, Novak Stanić, koji je osvajač evropskog srebra, pa mladi Stefan Takov.. Imamo sedam ili osam osvajača svetskih I evropskih medalja u timu, moja očekivanja su jako velika I nadam se da će se njihove želje I snovi ispuniti jer znam koliko su trenirali.

A u Mančesteru će devojkama i momcima sa kojima je nastupala na prethodnim prvenstvima i onima koji sada prvi put imaju priliku da se pojave na tako velikom takmičenju pokušati da pomogne ili bar da ih ne optereti svojom željom da budu što uspešniji.

-Pratiću sa velikim žarom, ali u sebi, jer je teško gledati sa strane i gledati, ne učestvovati, a potrudiću se da ne prenosim neka svoja očekivanja. Oni su već pod velikim pritiskom I znam koliko im znači da buu najbolji što mogu. A ja sam otvoren za bilo kakva pitanja – rekla je za Direkt Milica Mandić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter