0
Evroliga

FOTO: Starsport

LASO PRED VELIKO FINALE: Imali smo probleme, ali nisam sumnjao u tim!

Objavljeno: 20.05.22 u 16:10

Najbolji evropski trener pred veliko finale!

Košarkaši Real Madrida i Efesa odmeriće snage u finalu ovogodišnjeg izdanja Evrolige u Štark Areni, a obe ekipe su imale crne periode ove sezone. Madriđani su taj segment imali nešto skorije, ali su u pravo vreme digli formu i uspeli da najpre počiste Makabi, a potom i slome favorizovanu Barselonu. Sada je na redu Efes, a Pablo Laso je naravno oprezan, ali i optimističan.

„Srećan sam što smo ovde, mnogo rada je uloženo u ovo, radujemo se finalu. Real je legendarni tim, ima veliku istoriju, osećam se posebnim što nastavljam da je pišem. Ta istorija nas tera da napredujemo svakog dana, znamo da ljudi koji nas podržavaju žele da pobedimo, ali svi žele da pobede, ali osećaju se ponosnim zbog rada koji je uložen. Ponosan sam na to, osećam sreću što sam trener sjajnog kluba i sjajnih igrača“, izjavio je Pablo Laso.

Igru na samom startu morao je da napusti plej Reala Najdžel-Vilijams Gos.

„Povreda Najdžela tako rano u utakmici nam je teško pala, nije nam mnogo promenila plan jer su neki igrači uskočili, ali to svakako boli. Neće igrati u finalu, to je sigurno, nije samo iskrenut zglob, odradićemo preglede u Madridu, pa ćemo videti koliko će odsustvovati. Uvek postoji uticaj na igru, on je važan igrač za nas, pružao nam je ritam, pomagao nam je u napadu. Naravno, tužno je kada se neki igrač povredi na fajnal-foru, žao mi je zbog njega“, istakao je trener Reala.

Bilo je i odličnih momenata u sezoni.

„Nikada nisam sumnjao u svoj tim, imali smo probleme, kao i Efes, duga je sezona. Želeo sam da sve bude u redu, ali u životu ništa nije lako. Gubili smo, ali to je prošlost. Kada gubite, nije sve loše, kao protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali to ne menja moje razmišljanje. Sada smo u sjajnoj poziciji, o ovome sam razmišljao od početka sezone. Svi timovi su imali probleme, i Ergin će reći isto, mi smo pričali mnogo puta od toga. Kako se neće igrači povređivati, igra se 80 utakmica, imali smo probleme i ovde smo i tačka“, kaže španski stručnjak.

Malo i o Efesu.

„Larkin i Micić su sjajni igrači, možemo lako da ih zaustavimo, pošto su oni dvojica igrača, ali prošle godine u petoj utakmici zapravo je Singlton bio ključan, a tu je i Simon. Njih dvojica su među najboljim igračima u Evroligi, jasno je da možemo da im smanjimo produktivnost, ali se na tome ne zaustavlja naš posao. Naravno da neću biti srećan ako oni ne postignu poene, pošto Efes ima još neke igrače, nisu to samo Micić i Larkin“, rekao je Pablo Laso.

O Ligi šampiona kaže sledeće.

„Neću ići na finale Lige šampiona, igramo sa Manresom. Moja deca hoće da idu, imamo problem u porodici, ali tako je. Rođen sam u Vitoriji, odande sam, moje srce je iz Vitorije, igrao sam tamo 11 godina. Kada sam se preselio to je bilo u Real, želeo sam da igram tamo. Ljut sam na sebe jer nisam razumeo šta znači igrati za Real, nisam shvatao da se ne svodi sve na dolazak tamo, već da tek tada morate da budete bolji. Srećom, sada sam trener Reala i naučio sam mnogo od tog iskustva i primenjujem to. Samo četiri tima su ovde, ponosan sam na to, a za mene je Real najbolji na svetu.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter