0
ATP

FOTO: Rolan Garos

ĐOKOVIĆ PRED DRUGI GREN SLEM SEZONE: Kada razgovaramo o favoritima, Nadal mora da bude na vrhu!

Objavljeno: 20.05.22 u 20:15

Srpski teniser otvoreno pred RG!

Drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos, na programu je u periodu od 22. maja do 5. juna. ‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, brani titulu na ovosezonskom Otvorenom prvenstvu Francuske. Žreb je završen, a Đoković je saznao protivnika u prvom kolu. Nole će na startu takmičenja igrati protiv Japanca, Jošihito Nišioke. On je uoči početka turnira govorio na redovnoj konferenciji za medije.

„Pogledao sam žreb. Svaki igrač uvek proučava žreb, ali možeš samo da se koncentrišeš na sledeći izazov. Teška gornja polovina svakako, ali samo želim da dobro počnem turnir protiv Nišioke“, rekao je kratko Đoković, potom nastavio o favoritima:

„Kada razgovaramo o favoritima, Nadal mora da bude na vrhu zbog svog skora, pogotovo na ovom turniru.Alkaraz je glavna priča poslednjih nekoliko meseci, s dobrim razlogom, jer postiže fenomenalne rezultate i napravio je veliki iskorak. Osećam da sam kandidat za titulu, verujem u svoje sposobnosti da stignem daleko. Branilac sam titule, prođe me jeza kada se setim uspomena iz prošle godine. Probaću to da ponovim, ali ovo je nova godina. Cilj je da budem na vrhuncu u pravom trenutku. Slemovi bude motivaciju i emocije u igračima, zato se niko ne sme potceniti“, ocenio je srpski teniser.

Šljaka je poznata kao najlošija Novakova podloga, ali iz razloga jer je nestvarno dobar na preostale dve.

„To je najzahtevnija podloga s nekoliko aspekata. Fizički, uvek očekuješ da ćeš odigrati udarac-dva više. Potrebno je mnogo napora i mentalno. Mislim da i igrači prilagođavaju treninge tome, više se radi na izdržljivosti. Lično, retko sam se osećao na šljaci najbolje što mogu u prvom ili drugom turniru. U Rimu sam se dobro osećao. Pronašao sam formu u pravo vreme. Neki drugi igrači se možda prirodnije osećaju na šljaci, treba im manje vremena“, kaže Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter