Jordi Beromeu CEO of Euroleague Press Conference Final 4l -Euroleague 2021/22 Beograd, 20.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
in ,

BERTOMEU DIGAO KOŠARKAŠKU JAVNOST NA NOGE: Oba večita rivala u Evroligi!?

Katalonac izneo važne vesti!

U toku je sama završnica Evrolige, a završni turnir se igra u Beogradu. Povodom toga, tu se našao i prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomenu, koji je istakao kako nije nemoguće da se oba srpska tima, Crvena zvezde i Partizan, nađu u tom takmičenju naredne sezone.

„Ova regija je za nas veoma važna. Mogućnost da producira talente je unikatna u Evropi. Zbog toga je za nas važno da fokus bude na ovoj regiji. Činjenica da želimo da dođemo u situaciju gde su svi timovi u Evroligi sa istim statusom, a to je da to bude prioritet. Zato u naredne dve-tri godine želimo da se pridružimo makar pet ili sedam klubova, u zavisnosti od konačnog broja klubova, da svi budu u istom statusu kao 13 klubova koji su vlasnici. To je ideja koju moramo da implementiramo. Da probamo da identifikujemo prave kandidate na tržištu koje može da pomogne rastu košarke i lige. Beograd je naravno jedan od tih planova, imamo dva tima ovde, Partizan i Crvenu zvezdu. Nije nemoguće da imamo dva tima iz Beograda. Ne kažem da je lako. Nemamo mnogo tržišta sa dva tima. Ako spomenemo Nemačku, tu su Berlin i Minhen. Gledamo kako možemo da utičemo na rast tržišta. Beograd je u fokusu“,rekao je Bertomeu.

Da li će ABA liga imati sigurnog predstavnika?

„Specijalne pozivnice se dodeljuju timu koji ima perspektivu iz ugla lige. Nije to uvek kompatibilno sa rankingom jedne lige, u ovom slučaju ABA lige. Ako je pitanje da li će dva tima iz ABA lige igrati u Evroligi biti sledeće sezone – da, moguće je. Šampion ABA lige će igrati u Evroligi sledeće sezone, ali ne postoji garancija za drugoplasirani tim, odnosno finalistu“.

Sistem Evrolige i dalje ostaje na snazi?

„U sistemu smo u kojem su pravila lošija u odnosu na tržište. Problem je kada neko troši više nego što može da potroši. Mi pokušavamo da izbalansiramo troškove i prihode, to je svrha. Nebalansirani budžeti između klubova postoje svuda, ali jasan je naš cilj i moramo to da uvedemo. Ne želimo da utičemo na pojedinačne ugovore, već da povežemo prihode i troškove. Nema limita za plaćanje igrača, samo morate da imate novac za to. Morate da uzmete u obzir da to ne može da se desi preko noći, moramo da radimo na tome, već imamo predlog, videćemo šta klubovi kaže, čeka nas onda tranzicija pre uvođenja. Ovo nije ništa novo, i pre nekoliko godina smo imali sličan period tranzicije“.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ATAMAN PRE VELIKOG FINALA GOVORIO ZA MEDIJE: Imam šampionske igrače!

RAŠOVIĆ OSVOJIO KUP KRALJA: Ogroman uspeh nekadašnjeg igrača Partizana!