0
Evroliga

FOTO: Starsport

ATAMAN PRE VELIKOG FINALA GOVORIO ZA MEDIJE: Imam šampionske igrače!

Objavljeno: 20.05.22 u 18:14

Turski stručnjak pričao pre velikog finala.

Košarkaši Real Madrida i Efesa odmeriće snage u finalu ovogodišnjeg izdanja Evrolige u Štark Areni, a obe ekipe su imale crne periode ove sezone. Efes je svoj prebrodio u uvodnom delu, pa je potom iskoristio povrede u ekipi Olimpije da se plasira na završni turnir, gde je trojkom uz zvuk sirene Vasa Micić srušio grčki Olimpijakos. Povodom finalne utakmice medijima se obratio Ergin Ataman, trener tima iz Istanbula.

„Velika stvar što smo u finalu treću godinu zaredom, pokušaćemo da odbranimo titulu. Real je sjajan tim, sa fantastičnim trenerom. To smo osetili najbolje prošle godine, Laso uvek sprema nešto neočekivano. Veoma su dominantni u reketu, veoma su dobri sa Tavaresom, Rendolfom, imaće nekoliko strategija, ali uz kreativnost naših plejmejkera i bekova pokušaćemo da napravimo razliku jer oni koriste visoke igrače za to. Biće izazovno finale, polufinale je pokazalo koliko su male razlike između timova. U fudbalu kod nas u Turskoj postoje veliki navijači Reala, a jedan od njih je moj sin i svake godine dobijamo poklon. U fudbalu navijamo za Real, ali sutra ćemo mi pobediti“, kaže Ergin Ataman.

Šta očekuje od finala?

„Moja filozofija je da je svaka utakmica drugačija, ne smatram da će posed u polufinalu uticati na finale. Naš stil je manje-više isti uvek, ali Pablo je rekao da će možda Ertel igrati, ako ne bude tako, igraće sa petoricom visokih. Igrali su zonu prošle sezone u Istanbulu, videćemo. Ovo je moja filozofija, imam sjajne igrače ne perimetru, pokušaćemo da igramo na isti način“, kaže Ataman, pa potom dodaje:

„Imam šampionske igrače koji vole da igraju u našem sistemu, koji je produktivan za igrače na perimetru. Na tajm-autu često gledam koji igrač ima vatru u sebi, Šejn nije imao isti ritam kao na početku, mučio se da brani Slukasa, osetio sam da Micić ima veću snagu i pokušali smo da napadnemo Vezenka njim. Nisam mu rekao da šutira, rekao sam im da čitaju situacije, on je to učinio. Promašio je nekoliko lakših situacija, ali uspeo je na kraju. U plej-ofu protiv Armanija Larkin mi je rekao da on želi loptu, Micić mu je dao i pogodio je. To je naš osećaj, oni znaju kako da ga iskoriste za pobedu“, istakao je turski trener.

Za kraj o igračkom kadru.

„Kruno Simon je imao veliku povredu, zbog toga nije ušao u ritam, moramo da se pomirimo sa činjenicom da je veteran i da nećemo dobiti ono što nam treba kao prošle godine, a naš sistem je takav da je akcenat na igračima na perimetru. Zbog toga smo doveli Brajanta, on je mnogo doprineo tokom sezone, ali i u polufinalu kada su Micić i Larkin zakazali. Ne igraju samo dvojica igrača, moraju i ostali. Svi pričaju o Micićevom košu, ali i on je heroj. Naša igra je takva da igrači sa perimetra hrane igrače u reketu, bilo je izazovno na početku utakmice sa Olimpijakosom, ali prebrodili smo to“, zaključio je trener Efesa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter