0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

SPEKTAKL NA ‘GUDISONU’: Čudesan preokret Evertona vredan opstanka u eliti! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.22 u 23:50

Imao je šta Frenk Lampard da kaže svojim izabranicama na poluvremenu!

U zaostaloj utakmici 33. kola Premijer lige, fudbaleri Evertona ugostil su Kristal Palas. Karamele su upisale trijumf rezultatom 3:2, nakon velikog preokreta na ‘Gudison Parku‘ u Liverpulu. Gubili su domaći 0:2 na poluvremenu, ali očigledno da je ekipa fantastično odgreagovala na savete i motivacioni govor trenera Frenka Lamparda. Everton se odaljio na četiri boda od crvene zone, pa je obezbedio opstanak u Premijer ligi, s obzirom da je do kraja takmičenja preostala samo još jedna runda.

Ekipa Kristal Palasa povela je već u 21. minutu. Osmehe sa lica navijača na ‘Gudisonu‘ skinuo je Žan Filip Mateta, koji je odlično loptu zahvatio glavom, nakon slobodnog udaraca koji je izveo Ebereči Eze.

Gosti su duplirali prednost, te ujedno u potpunosti utišali publiku, kada je u 36. minutu iskusni Džordan Aju matirao imenjaka na golu Evertona, Džordana Pikforda.

Značajno kvalitetnije izgledao je sastav domaćih od starta drugog dela igre. Kao ponovo rođeni ponašali su se izabranici Frenka Lamparda. Igrao se 54. minut meča, kada je Majkl Kin prepolovio prednost Kristal Palasa. Kin je iskoristio prazan prostor u šesnaestercu i odlično reagovao nakon asistencije Mejsona Holgejta.

Na pravom mestu u 75. minutu našao se Rišarlison. Brazilski reprezentativac je pokupio odbitak i loptu proslao u mrežu tima iz engleske prestonice. Zahuktala se atmosfera na tribinama, ali i na terenu. Sve je ključalo, a gol se mogao osetiti u vazduhu.

Erupciju oduševljenja izazvao je pogodak Dominika Kalvert-Luina u 85. minutu. Bio je to 5. ovosezonski pogodak za mladog napadača u ovosezonskom takmičenju, a ujedno je Evertonu obezbedio opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter