0
Košarka

FOTO: Lejča photography

MARINOVIĆ: ‘Mnogo su teške utakmice kada svi očekuju pobedu od jednog tima’

Objavljeno: 19.05.22 u 22:50

Veliki izazov za ekipu iz Čačka u narednoj fazi takmičenja!

Košarkaši Borca bili su sigurni na domaćem terenu, pa su u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa AdmiralBet Košarkaške lige Srbije savladali neugodnu Mladost MaxBet sa 97:74 (19:16; 22:19; 28:27; 28:12).

Dobrih 30 minuta gosti iz Zemuna su pružali jak otpor favorizovanim Čačanima, tako da je Borac morao da ulaže silan napor kako bi imao prednost u svojim rukama.

Ali onda je došao odsudni deo meča, u kom su Čačani bili na visini zadatka. Uspevali su da pogađaju iz svih položaja, tako da je iz napada u napad rasla prednost. A kada je semafor označio kraj susreta, Borac se zaustavio na koti 23.

Marko Marinović, trener prvog tima Borca, uputio je čestitke svojim igračima zbog motiva koji su uspeli da pronađu.

-Utakmice su mnogo teške za igru kada svi očekuju od jednog tima da pobedi. Ali bih čestitao seniorima našeg tima, jer su našli motiv i odigrali jednu dobru utakmicu, za razliku od one koju smo igrali u Beogradu. Takođe, čestitao bih ekipi Mladosti na fer i korektnoj utakmici i poželeo bih joj zdravlje i sreću za narednu sezonu –  rekao je Marko Marinović.

Aleksa Novaković, jedan od najboljih pojedinaca u redovima Borca, smatra da tim mora da poradi na konstantnom fokusu.

-Pre svega, želim da čestitam ekipi na zasluženoj pobedi. Ali moram da priznam da nismo na ovoj utakmici uspevali, kao ni na prethodnim protiv Mladosti, da održimo koncentraciju tokom svih 40 minuta. Na tome moramo ozbiljno da poradimo do početka serije utakmica protiv Mege. Naravno, čestitao bih igračima Mladosti na borbi –  kazao je Novaković i dodao:

-Okrećemo se prvom duelu protiv Mege. Najvažnije je da se dobro odmorimo, a zatim i spremimo za taj meč. Takođe, ostaje nada kod svih nas da ćemo i u narednim utakmicama biti propraćeni od strane publike, baš kao što je bio slučaj do sad –  zaključio je Aleksa Novaković.

Borac će imati nekoliko dana pauze, da bi onda morao ponovo da istrči na parket. Doduše, u narednom stepenu takmičenja Čačani neće imati prednost domaćeg terena, a protivnik će biti dobro poznati rival iz ABA lige, ekipa Mega Mozzart. Utakmica Beograđana i Čačana zakazana je za nedelju 22. maj, a početak u 12:00.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter