1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KAKVA LUDNICA U ARENI: Kralj šokirao Barsu i zakazao finale sa Efesom! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.22 u 23:22

MVP partija Nikole Mirotića nedovoljna za trijumf!

Za trofej šampiona Evrope u Beogradu veliku bitku će voditi Anadolu Efes i Real Madrid, jer je kraljevski klub napravio iznenađenje i savladao favorizovanu Barselonu. Izabranici Pabla Lasa odigrali su čudesnu treću deonicu, zahvaljujući kojoj su napravili preokret i pobedili sa 86:83. Katalonci, kojima je na papiru pripala uloga glavnog favorita za osvajanje pehara, još jednom su razočarali svoje navijače širom Evrope.

FOTO: STARSPORT

Utakmicu u prestonici Srbije je obeležio niz preokreta. Madriđani su bolje startovali, već u uvodnim momentima na krilima Jabuselea stekli +6, ali Barsa je imala spreman odgovor. Egal igra tokom prve četvrtine potvrđena je i rezultatom – 19:19.

Podigla je Barselona nivo igre u drugom periodu. Daleko bolje su izgledali izabranici legendarnog Šarunsa Jasikevičijusa. Čvrsta defanziva stvarala je velike probleme u organizaciji napada Madriđanima, a Mirotić i Laprovitola su bili nezaustavljivi u napadu. Barsa je deonicu rešila u svoju korist sa ubedljviih 26:15.

Teško da su i najveći optimisti među navijačima madridskog velikana verovali u preokret, a ovakve tvrdnje su bile na snazi sve do sredine treće četvrtine. Barselona je do tog trenutka rutinski održavala prednost. Usledili su loši minuti, a Real je to kaznio na nemilosrdan način. Kraljevski klub režira seriju 17:2 i totalno se rezultatski odlepljuje od rivala. Znao je Laso da njegov sastav očekuje grčevita borba u odlučujućoj deonici, ali ulog je bio veliki.

FOTO: STARSPORT

Real je uspeo da slavi u El Klasiku nakon pet vezanih poraza. Četa trenera Jasikevičijusa je neprestano jurila za protivnikom, pokušavala da preokrene situaciju, Uspela je Barsa u nekoliko navrata da priđe, čak izjednači, ali ne i povede. U najvažnijim momentima košarkaši Reala bili su fokusirani isključivo na dešavanja na terenu. Četvrta deonica je bila vrlo efikasna, Barsa je slavila sa 27:26, ali to nije bilo dovoljno ni za produžetak.

Tandem Kozer – Jabusele predvodio je Kralja u pohodu na finale. Francuski dvojac je ubacio ukupno 36 poena (oba igrača po 18). Iskusni Serhio Ljulj je bio na visini zadatka, u momentu kada je to Realu bilo od ključnog značaja.

Ubedljivo najbolji pojedinac na meču bio je Nikola Mirotić. Aktuelni MVP Evrolige je blistao na terenu, pa je susret završio sa učinkom od 26 postignutih poena, 12 uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja. Laprovitola je držao Barsu u životu, često kada je to bilo najpotrebnije, a dodao je 17 poena, skok i dve asistencije. Brendon Dejvis je ubacio 15 poena, uz pet uhvaćenih lopti i dva uspešna proigravanja saigrača.

FOTO: STARSPORT

Borba za treće mesto, kao i veliko finale, na programu su u subotu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter