0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

FINIŠ ZA PAMĆENJE U BEOGRADU: Pune tribine nedovoljne za uspeh Olimpijakosa, Micić trojkom odveo Efes u veliko finale! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.22 u 19:55

Vasa pogodio u poslednjoj sekundi!

U okviru prve polufinalne utakmice Fajnal-fora Evrolige, snage su u Beogradu odmerile ekipe Anadolu Efesa i Olimpijakosa. Aktuelni šampion Evrope, Efes, slavio je nakon uzbudljive završnice rezultatom 77:74. Turski klub je izborio plasman u finale pogotokom Vasilija Micića za tri poena, u poslednjoj sekundi utakmice. Reprezentativac Srbije je još jednom pokazao da je pravi lider tima iz Istanbula.

FOTO: STARSPORT

Početak utakmice pripao je grčkoj ekipi. Crveno-beli iz Pireja su u dva navrata uspeli da se odvoje na +7 tokom prve i druge deonice. Ipak, Efes je odličnom igrom ubrzo došao do egala. Prva deonica završena je rezultatom 21:18 u korist grčke ekipe, dok su izabranici trenera Atamana uzvratili sa 24:22 u drugom delu meča.

Posle velike pauze Efes je izgledao značajno bolje na parketu. Turski predstavnik je zatvorio prilaze ka košu, te igrao sve bolju odbranu. Proradio je šut za tri poena, pa je Efes slavio sa 24:20. Trojkama Brajanta i Micića, Efes se u jednom momentu odvojio na velikih 11 poena prednosti. Svaka akacija ima reakciju, pa su ubrzo reagovali crveno-beli. Serijom 12:4 su u značajnoj meri ublažili vođstvo rivala pred kraj treće deonice.

FOTO: STARSPORT

Veoma čvrsto na obe strane terena igralo se u odlučujućem periodu susretu. Ekipe su postigle samo po 11 poena, a Efes je do pobedosnih stigao u poslednjoj sekundi utakmice. Najpre je turski sastav stekao +4 na manje od minut do kraja. Grci su kaznili promašaje protivnika i izjednačili na 74:74. Na semaforu je pisalo 19.5 sekundi do kraja. Odgovornost je na sebe preuzeo Vasilije Micić. Olimpijakos je odlučio da se brani, a nekadašnji plejmejker Zvezde je držao loptu u posedu do poslednjeg momenta. Podigao se Vasa na šut za tri poena u poslednjoj sekundi, ubacio i  utišao navijače grčkog velikana.

Najefikasniji igrač u redovima Anadolu Efesa bio je Šejn Larkin sa 21 poenom i sedam uspešnih dodavanja. Elajdža Brajant je dodao 16 poena, uz šest skokova. Vasilije Micić je ponovo zablistao i meč završio sa učinkom od 15 postignutih poena, šest skokova i čak devet asistencija.

U ekipi iz Atine istakao se Šakil Mekisik sa 12 poena i tri uhvaćene lopte. Dorsi i Martin i Slukas su dodali po 11 poena.

Ime drugog ovosezonskog finaliste biće poznato nakon španskog duela između Barselone i Real Madrida. Taj susret je na programu u terminu od 21 čas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter