1
Domaći fudbal

Aleksandar Stanojevic Partizan - Santa Clara UEFA ECL Europa Conference League Liga Konferencija 26.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZAISTA IMPRESIVNE BROJKE: Stanojević odmah iza Tumbakovića po broju trijumfa na klupi crno-belih!

Objavljeno: 18.05.22 u 11:21

Lepe brojke.

Šefu stručnog štaba crno-belih sigurno neće smetati to što je Rikardo Gomeš u ponedeljak na Voždovcu pokupio svu „statističku slavu“ time što je, sa nova dva data pogotka, postao golgeterski crno-beli rekorder u jednoj takmičarskoj sezoni. Ipak, moramo istaći i jednu brojku koja se tiče šefa struke Partizana, bez obzira što ona nije rekordna:

FOTO: FK Partizan

Aleksandar Stanojević se odavno već nalazi na 3. mestu večne liste trenera crno-belih po broju nastupa. Od ponedeljka ima već 173 takmičarske utakmice iza sebe i sve je bliži 2. poziciji koju već decenijama drži Ilješ Špic (206 utakmica).

Međutim, od ponedeljka sadašnji trener Partizana ima već 132 pobede ostvarene u prvenstvu, kupu i u evropskim takmičenjima, a po tom kriterijumu je Špica već prestigao!

head coach Aleksandar Stanojevic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Radnik Surdulica
Beograd, 17.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Impresivne su cifre i posebno procenti uspešnosti trenera crno-belih, a u Humskoj veruju da će on i ekipa koju vodi u narednih sedam dana uspeti da donese u Humsku barem jedan od dva domaća trofeja. Što se Stanojevića tiče, prvi takav trofej bi bio njegov 4. osvojen trofej u Partizanu (po tome bi se izjednačio sa Ilješom Špicom i Slavišom Jokanovićem), uz napomenu da mu se tu ne računa titula iz sezone 2011/12 (napustio je klub na polusezoni, na bodovnih „+10“ za Partizan u odnosu na večitog rivala), iako su njegove zasluge za tu titulu ogromne.

Ljubiša Tumbaković će, zbog svojih uspeha, zbog svih specifičnosti vremena u kojima je on bio na klupi Partizana (1992-1999 i 2000-2002), kao i vremena u kojem danas živimo i u kojima će se narednih godina i decenija živeti, sasvim izvesno ostati nedostižan na večnoj listi trenera Partizana, sa ukupno 405 takmičarskih mečeva na klupi crno-belih i ostvarenih čak 295 pobeda.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter