0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@EuropaLeague

ZA KOGA NAVIJAMO VEČERAS: Za naše klubove je bolje da ovaj klub pobedi u finalu!

Objavljeno: 18.05.22 u 19:13

Može mnogo da donese srpskom fudbalu!

Večeras je na programu finale drugog po rangu evropskog tamkičenja, Lige Evrope, koje se igra na stadionu Ramon Sančez Pishuan u Sevilji, a rivali su Ajntraht iz Frankfurta i Glazgov Rendžers. Pobednik ovog finala može direktno da utiče na poziicju sprskih klubova u kvalifikacijama narednog leta.

Naime, Zvezda je na korak od pete uzastopne titule i dovoljan joj je jedan bod na Marakani protiv Voždovca da se domogne trofeja, pa je realnije da će kao drugi na kraju završiti Partizan, koji bi u slučaju trijumfa Škota imao određene benefite.

Ali, to nije sve. Potrebno je da Roma obezbedi plasman u Ligu Evrope, trijumfom u poslednjem kolu Serije A, pa se onda u finalu crno-beli nadaju pobedi Fajenorda, koji je već obezbedio plasman u to takmičenje. Tako bi Partizan sezonu počeo u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa bi to značilo da je siguran učesnik Lige konferencija, što nam garantuje dva sigurna učesnika u evropskim takmičenjima naredne godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter