0
Košarka

FOTO: KK Mega

PUTUJU U ITALIJU: Tradicija se nastavlja – Mega u avgustu igra protiv Virdžinije!

Objavljeno: 18.05.22 u 15:49

Mega će nastaviti tradiciju odmeravanja snaga sa koledž ekipama, pošto će predstojećeg leta po četvrti put u poslednjih pet godina odigrati utakmicu protiv NCAA ekipe.

Za razliku od prethodnih nekoliko susreta koji su odigrani na Bahamima, predstojeći će se odigrati u Portofinu u Italiji, a protivnik će biti NCAA šampion iz 2019. godine Univerzitet Virdžinija koji sa klupe predvodi slavni trener Toni Benet, dobitnik velikog broja priznanja za najboljeg koledž trenera.

Košarkaši Mege će sa „Konjanicima“ odigrati dve utakmice, 18. i 19. avgusta u Portofinu (Rapalo), čuvenom italijanskom letovalištu.

Virdžinija Kavalirsi su 24 puta igrali na završnim NCAA turnirima uz 3 plasmana na Fajnal for i već pomenutu osvojenu titulu 2019. godine . U objavi njihove letnje turneje u Italiji, na zvaničnom sajtu „Konjanika“ je objavljeno da će „akcenat turneje u Italiji biti utakmice protiv dominantne mlade evropske ekipe Mega Mozzart“.

Foto: Virginiasport.com/Mega Mozzart

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je istakao da se u klubu sa velikim uzbuđenjem očekuju utakmice sa Virdžinija Kavalirsima:

Zadovoljstvo nam nastavljamo tradiciju odigravanja utakmica sa najboljim univerzitetskim ekipama u SAD, što samo potvrđuje da smo prepoznati kao pozdani partneri NCAA timovima. Delimo zajedničke ciljeve kao što su razvoj mladih i talentovanih igrača i sigurno je da nas ovo motiviše da nastavimo na tom putu. U prošlosti smo igrali sa slavnim NCAA ekipama poput Kentakija, Mičigena, Indijane i Teksas Teka i te provere su nam uvek puno značile da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na te ekipe. Trenutno smo fokusirani na domaće prvenstvo a potom i na NBA draft, ali je sigurno da duele sa ekipom Virdžinije očekujemo sa velikim uzbuđenjem i željom da na pravi način predstavimo naš klub – izjavio je Ćakić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter