Anadolu Efes Practice Final 4l -Euroleague 2021/22-Opening Press Conference Beograd, 18.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
in ,

MICIĆ SE RADUJE FINALNOM TURNIRU: Naš talenat je neosporan, protivnicima je teško! (VIDEO)

Srpski bek optimističan!

U četvrtak počinje završni turnir Evrolige koji se igra u Beogradu, a današnji dan je rezervisan za razgovore učesnika sa medijima. Među njima je i košarkaš Efesa Vasa Micić, koji je spreman za odbranu titule, ali naravno navodi, da neće biti ni malo lako ponoviti uspeh iz prošle sezone.

„Moj stil igre nije poznat po tome da jurim poene, ali desilo se zbog toga što, kao i prošle godine, nisam stremio ka MVP tituli. Drago mi je što sam sebi pokazao da iz godine u godinu mogu da napredujem u svakom segmentu igre, a ove godine je to bilo u vidu poena. Zaista sam srećan zbog toga“, istakao je Micić, da bi se nadovezao.

„Već treći put smo na ‚fajnal-foru‘ i činjenica da smo prošle godine bili u situaciji da trijumfujemo donela nam je dosta iskustva, u smislu da se utakmice ne dobijaju u prvom, petom ili 37. minutu. Mora da se odigra do kraja. Znajući da Olimpjakos igra vrlo nepredvidivo i energično, mislim da je to ključ za meč sa njima“.

Ovo mu je drugi Fajnal for u Beogradu, prethodno je nastupao za Žalgiris.

„Tako je, interesantan podatak. Neki igrači nikada ne dobiju priliku da odigraju ‚fajnal-for‘ u svom gradu, a meni se to događa po drugi put i presrećan sam zbog toga. Daj bože da se ponovi još nekada“.

I za kraj je sumirao period koji je iza nas.

„Iskren da budem, otpilike 70 utakmica koje tokom sezone igramo u okviru domaćeg prvenstva i Evrolige predstavljaju veliki broj mečeva. Ono što nas ne krasi je sâm početak sezone, sa izuzetkom one u kojoj se desila korona. Uvek smo imali sporiji start – neki igrači su kuburili sa povredama, neki su imali manjak motivacije zbog osvojene Evrolige ali to je nešto sa čime moramo da izađemo na kraj. Ono što me je najviše obradovalo je da u trenutku kada je ekipa stvarno trebalo da pokaže karakter, to se i desilo, počevši od nosilaca igre do svih ostalih. Drago mi je zbog toga što smo uspeli da okrenemo stvari u našu korist. Uvek to govorim, naš talenat je nesporan. Kada svi igrači to pokažu na terenu, protivnicima je teško da se nadmeću sa nama“.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PETRUŠEV PRED FAJNAL-FOR: ‘Moja uloga? Nikakva..’

RADNIČKI KAŽNJEN ZBOG INCIDENATA NA ČIKA DAČI: Užasna organizacija ispraznila kasu Kragujevčana!