0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@EuropaLeague

AJNTRAHT OSVOJIO LIGU EVROPE: Santos Bore i Kostić ispisali istoriju Frankfurta! (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.22 u 23:55

Nemci ispisali istoriju!

Frankfurt je šampion Lige Evrope nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Aron Remzi je tragičar jer mu je Trap odbranio penal u četvrtoj seriji, a za pobedu je pogodio Santos Bore. Nakon regularnog dela bilo je 1:1, strelci su bili Aribo i Bore, a nakon penal serije bilo je 5:4 za tim iz Nemačke. Ajntraht je uspeo da osovoji drugi trofej drugog po rangu fudbalskog evropskog takmičenja.

Do prednosti je Rendžers stigao blizu isteka sat vremena igre, kada je Tute, defanzivac Ajntrahta, neobjašnjivo pao i povredio mišić, a to je Ariba ostavila samog da neometano izađe jedan na jedan sa golmanom Trapom i preciznim udarcem ga savlada za delirijum na tribinama.

Desetak minuta kasnije, kada je Frankfurt delovao nemoćno, došlo je do malo jačeg pritiska nominalnog domaćina. Tada, na levom boku savršeno se snašao Kostić, koji je poslao teledirigovanu loptu u sredinu ka Boreu, napadač je bio snalažljiviji od Besija i matirao Mekgregora, pa je tako poravnao rezultat.

Do kraja regularnog dela nije bilo većih prilika. Produžeci su bili relativno mirni do same završnice, kada je Rendžers uveo nedovoljno spremnog Rufa, i krenuo na sve ili ništa. To je bio period ogromne inicijative Škota, ali je samo golman tima iz Frankfurta bio razlog opstanka u utakmici. Najpre je odbranio zicer Kentu, da bi u 121. minutu Tavernijeu odbranio sjajno izveden slobodan udarac.

Škoti su izgubili finale po drugi put, jer su prvi put poraženi 2008. od Zenita, a ovo je druga titula za Ajntraht, a prvobitno su dizali pehar 1980. godine. Nemci nisu poraženi celim tokom takmičenja i zasluženo ušli u Ligu šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter