FOTO: Youtube screenshot
in ,

VELEOBRT U SLUČAJU RUSA: CSKA se vraća u Evroligu, domaćin u Beogradu

Ruski velikan mogao bi da sevrati u elitno društvo.

Svi ruski klubovi izbačeni su iz evropskih takmičenja, zbog rata u Ukrajini, ali bi sada CSKA iz Moskve mogao da se vrati u Evroligu, što je predočeno deoničarima elitnog evropskog takmičenja, prenosi ‘Eurohoops’.

Čelnici takmičenja su želeli da klubu oduzmu A licencu, ali to pravno nije bilo moguće, jer samo oni mogu da se odreknu iste, ali ne i da se oduzme. Sada se očekuje serija sastanak, neki čak i u Beogradu tokom Fajnl-fora, a upravo bi srpska prestonica mogla da bude mesto domaćinstva ruskog kluba, a o svemu je govorio i Andrej Vatutin, predsednik kluba.

– Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od strane UEFA, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila. Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije, poručio je predsednik moskovskog kluba.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MEDIJI BRUJE O TRANSFERU MBAPEA: Evo kakva će biti sudbina jednog od najboljih igrača današnjice

DŽAKA OPLEO PO SAIGRAČIMA: ‘Treba imati mu*a’