5
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Vozdovac v Partizan Beograd, 16.05.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘NI OVDE NIJE TREBALO SUDITI PENAL’: Sudijski ekspert jasan kada su u pitanju penali za Partizan!

Objavljeno: 17.05.22 u 23:22

Interesantno!

Fudbaleri Partizana su na ‘krovu’ savladali ekipu Voždovca sa 0:3, a uvodna dva pogotka postigao je Rikardo sa penala. Evo šta je sudijski stručnjak Zdravko Jokić rekao o penalima:

‘Videćemo da se radi o momentu unutar šesnaesterca. Leva ruka se nalazi na dresu, drži za dres kratko, položaj sudije je… Pitanje je da li je on belog igrača video šta se dešava. Mi savetujemo sudije da uvek budu levo ili desno, da mogu jasno da vide ako ima povlačenja. Igrač Voždovca za dres drži igrača. Verovatno sudija nije mogao da vidi ceo slučaj i da proceni intenzitet. Mislim da ovaj kontakt nije bio za kazneni udarac. VAR soba se ne meša u intenzitet ovde.’ – rekao je Jokić i potom dodao:

‘Ukoliko se lopta odbije od igrača koji je blizu drugog igrača, odbije se od tela glave ili stopala, na ruku igrača, onda nema prekršaja. Znači nema namere. Ne može se nikako proceniti da je namerno. Ni ovde nije trebalo suditi jedanaesterac.’ – zaključio je Jokić u razgovoru za Arena Sport.

0
0

5 Komentara

  1. On je na platnom spisku crvene zvezde od kad se vuk u šumu odmetnuo. Sudijski ekspert nije samo navijac crvene z vec i placenik

    0
    0
    Odgovori
  2. Jasno. Sve se može izokrenuti, spinovati, da bi opet oteta titula lakše legla… Ovaj ekspert je odista ekspert za to… Treba ugasiti kompletan naš profesionalni fudbal.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter