0
Top News

FOTO: TAS

‘JEDNOSTAVNO, RUKE SU NAM VEZANE’: Polovini reprezentacije Srbije Velika Britanija je uskratila vize, naši sportisti ne znaju šta ih je snašlo!

Objavljeno: 17.05.22 u 12:32

Ovo je skandalozno.

Od 18. do 21. maja u Mančesteru održaće se Evropsko prvenstvo u tekvondou na kom će učestovati i reprezentacija Srbije. Ipak, predstavnici našeg nacionalnog tima ostali su šokirani odlukom Velike Britanije da čak polovini članova reprezentacije Srbije ukine vizu.

Ovo je potvrdio Miroslav Krklješ, generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije koji je u razgovoru za Tanjug rekao da su sve procedure ispoštovane.

U 13 sati imamo avion za Mančester, a naša reprezentacija odlazi sa pola tima. Ušli smo u procedure 18. aprila, sve procedure smo ispoštovali, jasno su nam dali do znanja da je rok za izdavanje viza 15 dana, pošto nam je ovo nije prvi put da učestvujemo na nekom velikom takmičenju u Engleskoj – ističe generalni sekretar TSS i potom dodao:

Jednostavno, ruke su nam vezane. Znali smo da će procedura vađenja viza biti komplikovana, namerno smo krenuli dosta ranije i nismo uspeli još uvek da dobijemo vize za nase sportiste – poručuje Krklješ.

Do sada, oni se nikada nisu bili u ovakvoj situaciji.

Ovo je prvi put da se tako nesto desava i mislim da je van svake pameti da sportisti ne mogu da učestvuju i da ne znaju šta će biti. Sportisti imaju spakovane stvari, a nemaju vizu još uvek. Čekaju ispred vrata ambasade da li će im neko izdati vizu ili neće – kaže Krklješ.

Bez obzira na sve probleme, Krklješ smatra da će Srbija biti i više nego uspešna u Mančesteru.

– Očekujemo velike rezultate zato što smo u samom vrhu svetskog tekvondoa i imamo izuzetno jaku reprezentaciju. Neki takmičari od kojih smo očekivali siguran rezultat, recimo Vanja Stanković koja je bila svetska prvakinja, Nadica Božanić koja je bila druga na Olimpijskim igrama mladih i druga na prošlom evropskom prvenstvu, nisu dobili vize – poručuje Krklješ.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter