FOTO: FK Crvena zvezda
in , ,

‘IZGUBILI SMO DRAGOG ČOVEKA’: Održana komemoracija Stevanu Ostojiću – tuga i suze na ‘Marakani’!

Komemorativni skup povodom smrti Stevana Ostojića, legendarnog golgetera i trenera Crvene zvezde, je održan u utorak, 17. marta, na stadionu „Rajko Mitić“.

Skupu je prisustvovao veliki broj Zvezdinih legendi, bivših trenera, igrača, rukovodstvo kluba, kao i članovi porodice.

Nakon odavanja počasti minutom ćutanja, prisutnima se obratio predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Svetozar Mijailović.

Napustio nas je Stevan Ostojić. Izgubili smo dobrog druga, fudbalera, a pre sve dragog čoveka. Generacija kojoj je pripadao bila je blizu evropskog trona, iako ga nije osvojila bila je inspiracija za nove generacije da dosegnu taj cilj. Ostavio nam je da se sećamo njegovih igara, golova i trenerskog rada. Svoje bogato igračko iskustvo kao trener, preneo je na mlade naraštaje, a ispod njegovih skuta iznedrili su se mnogi asovi našeg kluba. Obučio je i naučio veliki broj mladih trenera koji su uz njega učili trenerski zanat. Pratile su ga anegdote koje se i danas prepričavaju, a one se vezuje za odabarne i dobre ljude sa harizmom koja pleni. Njegov trag kao igrač, trener i sportski radnik nikada neće izbledeti iz sećanja ljudi koji su ga poznavali. Generacije koje će pristizati će čuti priču o velikom i dobrom čoveku koji je sebe ugradio u našu veliku i jedinstvenu Zvezdu – rekao je Mijailović.

Prisutnima se obratio i Boško Đurovski, slavni fudbaler i trener Crvene zvezde, koji se zaista na dirljiv način oprostio od svog nekadašnjeg trenera i legende Crvene zvezde.

– Danas se opraštamo od jedne od najvećih legendi Crvene zvezde. Bata Steva, kako sam ga zvao, je učestvovao direktno u moj napredak i stasavanje u Zvezdi. Bio mi je prvi trener, zajedno sa Milovanom Đorićem, na pripremama na Tari davne 1976. godine. Bio je to spoj dva karaktera. Bata Đora je bio autoritativan, agresivan u pristupu, perfekcionista, dok je bata Steva sa druge strane imao očinski prisput prema igračima. Njihov spoj nam je trasirao put. Kada pričamo o tome moram da se dodatkem Milkovog odrastanja u Zvezdi, kao što znate bio je nestašan. Zahvaljujući bata Stevi i pokojnom Miši Miloševiću, Milko je i ostao u Crvenoj zvezdi. Uvek je nalazio izvinjenje i pronalazio razumevanje za mladost prilikom odrastanja u Zvezdi. Bio je učesnik, posle Barija, u dva najveća dostignuća Crvene zvezde, a to je Panatanaikos polufinale Kupa šampiona i finale kao asistent Branku Stankoviću protiv Borusije Mehengladbah. Učestvovao sam u nekim utakmicama, a verujte dao je veliki doprinos tim uspesima. Ne smemo zaboraviti bata Stevu – rekao je Đurovski.

Posebno emotivan bio je i predsednik veteranske sekcije Crvene zvezde Aleksandar Marković.

– Dugo godina sam u Crvenoj zvezdi. U tim godinama sam pokrio i boravak Stevana Ostojića u svim oblastima, kao trenera prvo pionira pa potom juniora koje ga je kvalifikovalo da bude izabran za pomoćnika Branku Stankoviću. Doktorirao je uz njega struku i jednostavno nas stavio iznad toga da bude trener Crvene zvezde. U kasnim fudbalskim danima je došao u Zvezdu, ali to mu nije smetalo da postigne izuzente rezultate kao golgeter. Svojim talentom i igrama je krčio put, te je odigrao preko 280 za prvi tim i dao 170 golova. To je velik uspeh. Kao čovek je posvetio ceo svoj život Crvenoj zvezdi, počev preko prvog tima, pa u veteranima našeg kluba. Izvan toga je bio član skupštine Zvezde i pomagao nam je kad god je mogao. Kada ga je bolest stigla nije više mogao da prati putovanja na koja smo išli. Bili smo sa njim u stalnom kontaktu, do poslednjeg dana je bio svestan, pametan, konstruktivan, veliki poznavaoc fudbala. Dao je mnogo Zvezdi i imao je poštavanje od svog kluba – rekao je Marković.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RED, RAD I DISCIPLINA: Ovo će vas nasmejati – Maskerano uveo urnebesna pravila koja će njegovi igrači morati da poštuju!

CEO STADION NA NOGAMA: Trenutak za pamćenje, neviđena erupcija emocija – pogledajte kako se Kjelini oprostio od navijača posle 17 godina! (VIDEO)