0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@BlackpoolFC

PRVI OTVORENI GEJ FUDBALER NA OSTRVU: Derite se koliko hoćete, neće napraviti razliku!

Objavljeno: 16.05.22 u 19:05

Džejk Denijels izašao u javnost!

Otvoreni gej sportisti su sve češća pojava na najvećim svetskim smotrma, ali je muški fudbal jedan od najzatvorenijih sportova povodom toga. Čak je i Ektor Beljerin govorio povodom toga, da ne bi bilo pametno fudbalerima na Ostrvu da javno izlaze sa svojim seksualnim opredeljenjem, jer je ocenio publiku kao „nespremnu za tako nešto“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

Ipak, danima zatvorenosti je napokon došao kraj, jer imamo prvog gej fudbalera, koji je javno izašao sa svojim seksualnim opredeljenjem na Ostrvu, jeste igrač Blekpula, Džejk Denijels.

„Nadam se da ću izlaskom postati uzor, pomoći drugima da izađu iz ormana ako žele. Ja sam sedamnaestogodišnjak, ali mi je jasno šta želim da radim, pa bih ako na mom primeru ljudi osete da žele da urade isto što i ja, do bi bilo savršeno. 

Naravno, svestan sam da će biti reakcija, da će neke biti homofobične, možda na stadionu ili društvenim mrežama. Lako je naći ljude da targetirate. Način na koji ja to vidim jeste da igram fudbal, a oni viču na mene, oni u suštini plaćaju da me gledaju, a ja tako zarađujem za život. Tako da derite se koliko hoćete, neće napraviti razliku“.

Zaista hrabar potez mladog fudbalera.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter