0
Košarka

FOTO: Dallas Mavericks/Twitter

NBA: Dončić šokirao Sanse i odveo Dalas u finale Zapada

Objavljeno: 16.05.22 u 08:25

Sjajan meč Slovenca!

Košarkaši Dalasa su uspeli da izenande najbolji tim regularnog dela sezone, Finiks Sanse i u majstorici ih eliminišu, te prođu u finale konferencije. Na krilim sjajnog Luke Dončića, Mavsi su slavili sa 123:90 i tako sa 4:3 prošli u finale gde ih čeka Golden Stejt.

Ekipa iz Teksasa je odigrala najbolje kada je bilo najpotrebnije, baš kao i sam Dončić, a ekipa Džejsona Kida posebno se istakl u prvom delu kada je otišla na plus 30, a rivalu su u druguom periodu dozvolili samo deset poena. Luka je finiširao taj deo igre sa dve trojke, rezultat je na petnaestominutnoj pauzi bio 57:27, a on je postigao isti broj poena kao čitava protivnička ekipa. Od tog momenta nije bilo povratka za Sanse, koji su pred treći period imali minus od 42 poena.

Dončić je nakon 27 u prvom poluvremenu, ubacio još osam u drugom i zaustavio se na 35 poena, a imao je i 10 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Dinvidi je blistao sa 30 poena, dok je Branson dodao 24. Svi ostali u redovima Dalasa imali su jednocifren učinak, među kojima i Boban Marjanović, koji je za tri minuta zabeležio dva poena i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Na drugoj strani, najbolji igrač tima Devin Buker je završio meč sa 11 poena uz 11 promašaja iz igre), dok je pola koša manje dodao Kris Pol, tako je jasno da su najveće zvezde potpuno podbacile. Najefikasniji je bio Džonson sa samo 12 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter