0
Košarka

FOTO: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

MEGA DANAS IMA PRILIKU ZA PLASMAN U FINALE: Jovanović pred večerašnji meč – ‘Nadam se da će naš pristup drugoj utakmici biti isti kao u prvoj!’

Objavljeno: 16.05.22 u 12:51

Mega već danas ima priliku za plasman u finale.

Košarkaši Mege posle ubedljive pobede u prvom polufinalnom duelu plej-ofa Superlige Srbije protiv Vojvodine neće imati puno vremena za odmor pošto ih već u ponedeljak očekuje novi meč protiv istog protivnika. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će u Novom Sadu imati priliku da sa pobedom obezbede plasman u finale, a eventualni treći meč bi se igrao u sredu 18. maja u hali Mega Factory.

Pobednik ove polufinalne serije koja se igra na dve pobede će u polufinalu ići na boljeg iz duela Borac – Mladost gde ekipa Borca trenutno vodi sa 1:0.

Pred drugu utakmicu polufinala plej-ofa protiv Vojvodine, trener Mege Vladimir Jovanović je izjavio se nada da će pristup u drugoj utakmici biti isti kao u prvoj:

Kao što sam već napomenuo u najavi prve utakmice, bez obzira na sve taktičke zamisli, neki standard koja bi svaka mlada ekipa trebala da ima je visok nivo energije. Za nas je značajno da igramo ne na zadovoljavajućem nivou energije nego preko toga i samo u takvim situacijama pokazujemo svoj kvalitet i talenat. To smo i uradili u prvom poluvremenu prve utakmice gde smo odigrali jako kvalitetno na obe strane terena, i u napadu i u odbrani sa dosta lakih poena iz kontranapada. Drugo poluvreme smo otvorili sa manjkom intenziteta i koncentracije i to se naravno odmah i odrazilo na rezultat. Smatram da Vojvodina ima kvalitetan tim i siguran sam da će ući jako motivisano u drugu utakmicu i pokazati reakciju. Nadam se da će naš pristup drugoj utakmici biti isti kao u prvoj – istakao je trener Mege.

Krilni centar Mege Petar Kovačević je na prošloj utakmici dobio priznanje za najboljeg skakača regularnog dela Košarkaške lige Srbije a pred utakmicu u Novom Sadu je istakao da njegova ekipa mora da bude koncentrisana od starta utakmice:

– Očekuje nas težak meč posle prve utakmice u kojoj smo slavili na svom parketu. Moramo da budemo koncentrisani od starta utakmice, oni će sigurno tražiti svoju šansu na domaćem terenu, ali uz pravi pristup nadamo se pobedi i prolazu – izjavio je Kovačević.

Druga utakmica polufinala plej-ofa Superlige protiv ekipe Vojvodine igra se u ponedeljak 16. maja od 19 časova u Maloj hali SPC Vojvodina u Novom Sadu, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter