0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP LISTA: Đokovićeva 370. nedelja na čelu, sve je bliži apsolutnom rekordu

Objavljeno: 16.05.22 u 08:55

Novak Đoković, srpski teniser, započeo je 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi.

On će nakon osvajanja mastersa u Rimu na tom mestu ostati još najmanje tri medelje, čime se približio apsolutnom rekordu koji drži Nemica Štefi Graf i koja je u ženskoj konkurenciji provela 377 nedelja i Novak bi njen učinak mogao da izjednači 4. jula, a obori sedam dana kasnije.

Đoković je u Italiji zaradio još 400 bodova sada ima 680 više od prvog pratioca Danila Medvedeva, koji se vraća na teren nakon izlaska iz povrede.

Na trećoj poziciji je i dalje Aleksander Zverev iz Nemačke (7.200 bodova), dok se iza njega dogodila jedna važna promena. Stefanos Cicipas je preskočio Rafaela Nadala i četvrti je pred Rolan Garos, što znači da bi Đoković mogao da se sastane sa Nadalom već u četvrtfinalu grend slema u Parizu.

Među deset najboljih su još i Španac Karlos Alkaras, Rus Andrej Rubljov, Norvežanin Kasper Rud, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Italijan Mateo Beretini.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Miomir Kecmanović je zadržao 31 mesto, dok je Laslo Đere prestigao Filipa Krajinovića. Đere je nakon napretka od osam mesta 51, a Filip je pet pozicija niže, Dušan Lajović je 66. igrač na ATP rang-listi.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter