0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

VERUJU DA MOGU DO POBEDE: Džikić zna koji su preduslovi kako bi se dobio Partizan, Atić traži podršku navijača!

Objavljeno: 15.05.22 u 14:20

Vreme je za drugu utakmicu polufinalne serije.

Večeras od 20 sati i 45 minuta u Morači će se sastati košarkaši Budućnosti i Partizana. Prvi meč je pripao crno-belima, a trener podgoričke ekipe Aleksandar Džikić veruje da njegovi momci mogu da stignu do trijumfa.

– U plejofu ovog takmičenja povoljan rezultat se ostvaruje ako se igra čvrsto, ako se igra sa puno energije, sa upornošću i željom. To su preduslovi, mora da se radi i nema drugog načina. Mora da se veruje i da se želi – rekao je Džikić na konferenciji za medije.

Edin Atić još jednom poziva navijače da dođu u što većem broju.

U svakom našem velikom meču smo imali veliku podršku sa tribina ove sezone. Nadam se da će i u nedeljnom meču publika biti naš šesti igrač. Odigrali smo tri meča sa Partizanom ove sezone i u svakom smo, u određenom trenutku meča, jurili dvocifrenu razliku što nas je dodatno umaralo. Potrebno je da nametnemo naš ritam i da pogodimo šuteve koje imamo jer smo u svim mečevima imali veliki broj otvorenih šuteva bez uspeha. U prethodnom meču smo dozvolili da se Partizan odlepi zbog naših grešaka. Stigli smo do -7 u trećoj četvrtini ali nas je opet šut koštao da uđemo u egal utakmicu. Kao što su i moji saigrači prethodnih dana rekli, potrebno je da iskontrolišemo skok i izgubljene lopte, uz adekvatan šut verujem da možemo doći do pobede u drugom meču, pred našom publikom – ističe Atić.

Kendrik Peri je svestan da njegova ekipa večeras mora da pobedi.

Biti ili ne biti. Moramo da pobedimo ili je sezona u ABA ligi gotova. Moramo da ispravimo greške iz prvog meča. Moramo da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani pre svega. Što se napada tiče, moramo da stižemo do otvorenih pozicija kao u prvom meču, ali ako želimo da pobedimo, moramo da pogađamo iz otvorenih pozicija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter