0
ATP

FOTO: Twitter/@InteBNLdItalia

ĐOKOVIĆ STAO NA STRANU RUSKIH TENISERA: To je loša odluka!

Objavljeno: 15.05.22 u 23:48

Brani kolege sa istoka!

Novak Đoković je danas osvojio svoj 38. Masters, a ukupno 63. veliku titulu na ATP turu. Pobedio je u finalu u dva seta Stefanosa Cicipasa, pa je nakon meča konstatovao da je u odličnoj formi za Rolan Garos. Ipak neizostavno pitanje jeste neigranje ruskih i beloruskih tenisera na Vimbldonu, a Novak je rekao sledeće.

Sportisti su tu da se bave sportom, ako ih izbacimo iz sporta samo zato što dolaze iz određene zemlje, to je loša odluka. Potrebna nam je komunikacija sa Vimbldonom. Nisam uključen u pregovore kao pre deset godina i ne razgovaram sa predstavnicima Vimbldona, ali su mi rekli da su veoma strogi – rekao je Djoković.

Predstavnici Vimbldona, trećeg ovosezonskog grend slem turnira su 20. aprila saopštili da će ruski i beloruski teniseri biti izbačeni sa takmičenja usled invazije Rusije na Ukrajinu krajem februara ove godine, koja još uvek traje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter