0
Fudbal

FOTO: Liverpool FC/Twitter

DRAMA NA ‘OSTRVU’ PRIPALA LIVERPULU: ‘Redsi’ bolji nakon penal serije, ovakvo ludilo od utakmice odavno nismo gledali! (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.22 u 20:52

Osvajač ovogodinjeg FA kupa je Liverpul, koji je bio bolji od Čelsija nakon penal drame. Gledali smo 120 minuta vrhunskog fudbala, iako su mreže sve vreme mirovale.

Bez obzira što golova u 120 minuta nije bilo, navijači su imali priliku da uživaju u odličnoj utakmici, prepunoj šansi i uzbuđenja.

Ofanzivno je krenuo Liverpul od prvog sudijskog zvižduka, u sjajnim šansama našao se Luis Dijaz, koji je pravio ogromne probleme protivničkoj odbrani. U 9. minutu je izašao sam na Mendija, koji je u toj situaciji odlično odregaovao i spasio svoju mrežu.


Čelsi se ‘razdrmao’ na polovini prvog dela igre, tada je Pulišić pogodio stativu, da bi pet minuta kasnije Alonso mogao da postigne prvi gol na meču, ali je Alison vrhunskom intervencijom odbranio njegov šut. Zbog povrede, teren je u 31. minutu morao da napusti Salah, a umesto njega šansu je dobio Žota.

Na startu drugog poluvremena, ‘Plavci’ su imali dve odlične šanse, prvo Alonso, a zatim i Pulišić je ugrozio protivnički gol. Šanse su nastavile da se stvaraju, ali su mreže mirovale do kraja regularnog dela. Pošto ni u produžecima nije bilo golova, pobednika smo dobili nakon penal serije.

Za Čelsi sa bele tačke pogađali su Alonso, Džejms, Barkli, Žoržinjo i Zijah, dok su iz redova Liverpula bili sigurni Milner, Tiago, Firmino, Arnold, Žota i Cimikas, koji je postigao odlučujući gol. Neprecizni su bili Aspilikveta i Maunt sa jedne, kao i Mane sa druge strane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter