1
Evropske lige

FOTO: FC Bayern München/Twitter

BUNDESLIGA: Zavesa je spuštena, u poslednjem kolu viđeno je mnogo uzbuđenja – svi pričaju o Halandovom golu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.22 u 18:20

Zavesa na ovogodišnju sezonu u Bundesligi je spuštena, a fudbaleri Bajerna iz Minhena uspeli su da odbrane šampionsku titulu.

Pored Bavaraca, kartu za Ligu šampiona obezbedili su Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen i Red Bul Lajpcig, dok će se Frajburg i Union Berlin sledeće sezone takmičiti u Ligi Evrope.

Iz elitnog takmičenja isplali su Grojter Firt i Arminija, a Herta će kroz baraž pokušati da i naredne sezone igra u Bundesligi. Današnje 34. kolo donelo nam je mnogo uzbuđenja. Bajern je na gostovanju protiv Volsburga odigrao nerešeno 2:2. Vođstvo Bavarcima doneo je Josip Stanišić, da bi Robert Levandovski u 40. minutu pogodio za 2:0.

Uspeli su domaćini da se konsoliduju u drugom poluvremenu, najpre je Jonas Vind smanjio rezultatski zaostatak, da bi tačku na ovu utakmicu postavio Maks Kruse u 55. minutu.

Fudbaleri Ariminije i Lajpciga su takođe podelili bodove, pošto je rezulatat nakon 90 minuta igre bio 1:1. Ipak, ovaj bod Arminiji nije bio dovoljan za ostanak u Bundesligi, pošto je Štutgart slavio protiv Kelna sa 2:1, i tako u baraž za opstanak poslao Hertu.

Borusija Dortmund pobedila je na ‘Vestfalenu’ Hertu sa 2:1. Nakon meča, govori se o oproštajnom golu Erlinga Halanda koji je bio siguran sa bele tačke. Podsetimo, norveški napadač karijeru nastavlja u Mančester sitiju.


Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter