0
Ostali sportovi

FOTO: Sportske igre mladih

SPORTSKE IGRE MLADIH U SURDULICI: Tradicionalna lokacija za uspešnu saradnju!

Objavljeno: 13.05.22 u 14:21

Tradicionalno, na mapi Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nalazi se i Surdulica. Pored uobičajenih turnira u basketu 3×3, malom fudbalu, igri „izmedju dve vatre“ i trci na 60 metara, pre početka takmičenja prvotimci „Radnika“ odigrali su revijalnu utakmicu sa SIMOVCIMA čiji je kapiten bio Đoko Stojčevski direktor fabrike vode „Vlasinka“.

FOTO: Sportske igre mladih

Fudbaleri iz Surdulice pokazali su fair play na terenu, nisu podcenili protivnika, posle pregleda VARA jedan gol im je poništen, ali kako su izjavili, leKpšu utakmicu nisu odigrali. Kapiten tima Uroš Stojanović rekao je da danas u Surdulici svi imaju zajednički cilj – da deca jedan dan provedu baveći se sportom, umesto da sede za računarom i da ako bar jedno dete posle ovih turnira odluči da ostane u sportu, možemo reći da smo uspeli. Baklju prijateljstva sa decom Surdulice zapalili su ministar u Vladi Srbije Novica Tončev, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, direktor fabrike vode Vlasinka Đoko Stojčevski, predstavnci lokalne samouprave i Sportskog saveza Surdulice.

Obraćajući se deci Stojčevski je rekao da je prezadovoljan što je kompanija Coca Cola prijatelj Sportskih igara mladih i deo ovog Karavana koji putuje kroz Srbiju šireći svest o sportu, druženju i toleranciji. Predsednica opštine Aleksandra Popović izjavila je da je ponosna što prijateljstvo dece Surdulice i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih već dugo traje, sve je jače i da je sigurna, kada vidi broj dece koja učestvuju u Igrama, ali i njihovo zadovoljstvo, da će se ovo prijateljstvo nastaviti. Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih izjavila je da se u Surdulici Igre osećaju kao kod kuće i da je najvažnije da sva deca odu kući nasmejana, jer to znači da je trud odraslih da im prirede dan za nezaborav uspeo.

Na ekološkoj radionici „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ glavni akcenat je stavljen na odgovornost svih nas da reciklirajući sačuvamo vode i da sprečimo predviđanja koja kažu da bi do 2025. godine dve trećine svetske populacije moglo da se suoči sa nestašicom vode. Priliku da se upoznaju sa Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih imali su i predškolci koji su bili učesnici štafetne trke „Prijatelj od detinjstva“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter