0
Atletika

FOTO: ASS

DIV IZ SENKE JE SPREMAN ZA POVRATAK: Sinančević želi još bolje rezultate!

Objavljeno: 13.05.22 u 19:49

Sinančević jači od povreda!

Aktuelni državni rekorder u bacanju kugle, atletske discipline u kojoj Srbija ima potvrđene i obožavane asove, Armin Sinančević muči se sa povredama već nekoliko meseci. Iz tog razloga nije mogao na učestvuje na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani 2022. koje je održano u Beogradu, iako je imao normu. Arminov najdalji hitac koji je ujedno i rekord Srbije je 21.88 m i kaže da je spreman da u drugom delu aktuelne takmičarske sezone kugla leti još dalje.

-Početkom pripremnog perioda u decembru 2021. godine povredio sam se na prvom bacačkom treningu, u pitanju je bio desni lakat. Od tog trenutka sam kroz celu zimsku sezonu, kroz terapije pokušavao da se oporavim, ali nisam uspeo i veoma mi je žao što nisam učestvovao na Svetskom prvenstvu u svojoj državi. Pored problem sa laktom krajem januara sam imao i težak oblik kovida19 i uz izveštaj kardiologa nisam smeo da pokušavam da treniram taj period, a svi znamo koliko tereta i
stresova prave sami treninzi jednog bacaca, tako da je donešena odluka da ne nastupim – kazao je Sinančević i otkrio kako izgleda jedan njegov radni dan:

-Moj jedan radni dan je ispunjen samo sportom, jer sam maksimalno posvećen radu na sebi da bi se mogao boriti sa najboljima na svetu, što je u mojoj disciplini jedna od najtežih stvari. Baš kao što sam i rekao, zahtevno je toliko da drugi život osim sporta skoro da nemate. Moje ambicije su velike i ja želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna. Mislim da bi mi jako značila i dodatna podrška sponzora.

Armin je objasnio kako su tekli njegovi počeci.

-Moj početak je bio u maju 2015. Uz teške povrede koje su me pratile i usled kojih sam imao duge pauze, vraćao sam se rezultatski brzo i čak za nepune četiri godine treninga otišao na Svetsko prvenstvo koje se održavao u Kataru. Na planetarnoj smotri u Dohi sam tada ušao u finale I bio među 12 najboljih, sa četvrtim rezultatom u kvalifikacijama koji je iznosio 21.51m. Uz to sam postao rekorder Srbije dvoranski i na otvorenom sa rezultatatima 21,25m i 21,88m.

Armin je bio brz kada je dobio pitanje o najdražim uspesima.

-Finalista Olimpijskih igara u Tokiju, tačnije sedmoplasirani. Finalista Evropskog prvenstva u Torinu gde sam završio kao šestoplasirani, Finalista Dijamantske lige gde sam u Cirihu završio kao trećeplasirani bacač, što mi je donelo vodeću poziciju na rang listi evropske kugle, a četvrtu poziciju na rang listi svetske kugle. Mnogo rezultata i uspeha nisam spomenuo, ljudi koji vole atletiku i koji vole prave sportiste koji se bore i srce daju na terenu oni prate i navijaju za mene. Sa mojih 25 godina sam uspeo dosta u našoj, Balkanskoj, Evropskoj i naravno Svetskoj atletici. Osećam
da zlatna vremena tek dolaze – zaključio je fantastični Sinančević.

Div iz senke je svoju sezonu već otvorio, 1.maja na Mitingu u Baru, kada je nakon samo tri nedelje treninga, posle duge pauze ostvario rezultat od 21.04 m. Sinančevića naredno takmičenje očekuje na Wanda Dijamantskom mitingu, 09.juna 2022. u Rimu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter