0
Košarka

FOTO: Screenshot

BUDI TVRD KAO DALAS U PLEJ-OFU: Dončić doveo Mavse do majstorice! (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.22 u 08:48

Ne umeju drugačije.

Košarkaši Dalas Maveriksa su na nastavili trend pobeđivanja na domaćem parketu u seriji sa Finiks Sansa, pa su slavili rezultatom 113:86 i tako izborili sedmu utakmicu. Prvi deo igre je prošao gotovo u egalu, ali su u finišu druge deonice Teksašani došli do nešto osetnije razlike, da bi je u nastavku dodatno povećali. Maksimalna razlika je iznosila, koliko i konačan rezultat, 27 poena.

Najefikasniji tradicionalno u Dalasu bio je Luka Dončić kojije meč završio sa 33 poena, 11 skokova i osam asistencija, a pomogli su mu najviše Redži Bulok i Džejlen Branson sa 19, odnosno 18 ubačenih poena. U finisku je Deandre Ajton bio najbolji sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Devin Buker ubacio 18.

Poslednja serija igra se u Arizoni, a zanimljivo da u prethodne dve godine Dalas je eliminisan oba puta u sedam mečeva, pa ukoliko se ponovo to dogodi, to će biti treći put uzastopno da Mavsi skupo prodaju kožu nekom od favorita.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter