0
Evrokup

Dusan Alimpijevic Partizan - Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ NAKON BURSINE BAJKE: Imaju budžet za vrh Evrolige, svi igrači su im šampioni!

Objavljeno: 13.05.22 u 11:27

Srpski trener nakon evropske avanture.

Bursina bajka je obeležila ovogodišnju sezonu drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja, padali su redom Partizan, Cedevita Olimpija, potom i Andora, sve na gostujućim parketima, ali ipak u finalu je „evroligaški“ Virtus bio prejak za Krokodile. Dušan Alimpijević u razgovoru za Mozzart Sport navodi kako je svestan kvaliteta rivala i kako je ipak ponosan na ostvareno.

Stvarno treba čestitati Virtusu. Moramo da budemo dostojanstveni posle poraza. Imali smo odličnu sezonu, igrali smo finale. Naleteli smo na ovakvog protivnika, pošteno je reći da je to klub sa enormnim ulaganjima, budžet od 25.000.000 može da bude u vrhu Evrolige, a o Evrokupu da ne pričamo. Imali smo tu priču Pepeljuge, igrali smo lepu košarku, ali na kraju je pobedio tim koji ima fantastične igrače„, počinje Alimpijević, pa potom nstavlja o timu:

Nema potrebe trošiti reči na Miloša Teodosića koji je šamion na svim nivoima. Svi znamo ko je on i šta je uradio, ali pogledajte samo ostatak te ekipe. Belineli NBA šampion, Heket, Šengelija, sve šampioni. Neki igrači Virtusa koji su na kraju klupe bi verovatno bili lideri u većini ekipa Evrokupa. Oni će naredne sezone još više pojačati ulaganja, imaće među najvećim budžetima u Evroligi„.

Mogla je Bursa i do preokreta u finišu, ali ostali su bez energije.

Prišli smo u jednom momentu na pet poena razlike, ali nemoguće je pobediti kada čitav meč juriš ekipu kao što je Virtus. To je tim da se smrzneš, pucaju od iskustva. Ipak, moram da naglasim momenat u prvoj deonici kada sam ostao bez dva igrača na ključnim pozicijama zbog dve lične greške, to je prelomilo susret. Naravno i kvalitet Virtusa je presudan, ništa ne želim da oduzmem njima.

Pokazali su sve na terenu“.

Svestan je i da Bursa, finansijski i logistički, nije još uvek materijal za EL.

Ne može Evroliga da se igra preko noći, a pare za takmičenje da se traže usputno. Ne ide to tako. Bolje je biti stabilan član Evrokupa, a ne da budeš vreća za udaranje u Evroligi. Teško je ljudima objasniti ovo, ali Evrokup je izvanredno takmičenje. Kvalitet je tu. Publika prati utakmice. Evroliga je nešto sasvim drugo, posebno na organizacionom nivou. Tu su čarter letovi, najbolji hoteli, sve je totalno druga dimenzija. Klubovi moraju na svim nivoima da budu spremni“ – kaže Dušan Alimpijević

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter