0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

RAKONJAC ZADOVOLJAN: Otkrio je plan rada u Rusiji, gde će provesti odmor, ali i ko mu je sve čestitao!’

Objavljeno: 12.05.22 u 13:49

Veliki korak napred!

Marko Rakonjac je krajem aprila potpisao ugovor na četiri godine sa moskovskom Lokomotivom. Reprezentativac Crne Gore odigrao je fantastičnu polusezonu u Čukaričkom, a to je bilo dovoljno da se nađe na skeneru brojnih evropskih klubova.

Najbrža i najkonkretnija je bila Lokomotiva, pa će Rakonjac karijeru nastaviti u Moskvi. Iako je u Rusiji u toku sezona, Rakonjac je već zadužio opremu novog kluba, gde se upoznao sa stručnim štabom i novim saigračima., ujedno je i izabrao broj 77 na dresu.

Ovde sam nedelju dana, uglavnom sam radio razna testiranja do sad. Još danas ću imati individualni trening, a potom krećem da radim sa ekipom, sve do 21. maja i kraja prvenstva Rusije. Sledi pauza, a potom 11. ili 12. juna okupljanje i početak priprema za novu sezonu – kazao je Rakonjac.

Marko Rakonjac Superliga Srbije Cukaricki – Proleter 22.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

I tokom pauze neće biti mnogo odmora za momka koji je prošao Omladinsku školu Čukaričkog, a potom se kroz ovaj klub izborio za status najpre mladog, a potom i “A” reprezentativca Crne Gore.

Odmor ću provesti u rodnom Bijelom Polju, a Lokomotiva će tamo poslati kondicionog trenera, koji će brinu o tome da sprovedem plan i program pred početak priprema.

Prvi Markovi utisci iz Moskve su više nego pozitivni.

Znao sam da je Lokomotiva vrhunski klub. Ali, tek sad kad sam se lično uverio u kapacitete mog novog kluba, mogu da kažem da sam zaista oduševljen. Gledao sam zajedno sa tatom i prvenstveni meč protiv Rubina, u sjajnoj atmosferi, navijači su takođe vrhunski. Radujem se novim izazovima u nastavku karijere, siguran sam da sam napravio dobar izbor.

Čestitke po potpisivanju novog ugovora stizale su sa svih strana, pa i od selektora Crne Gore Miodraga Radulovića.

Čestitali su mi svi iz Saveza, i iz mlade i iz “A” selekcije. Videćemo da li ću doći na sledeće okupljanje, s obzirom da 20 dana nisam igrao, neću ni narednih 20-tak, nisam u ritmu utakmica. Uglavnom, sve će biti urađeno u obostranom interesu, u dogovoru sa selektorom.

Prati Rakonjac i rezultate Čukaričkog, bivšim saigračima čestitao je na izborenom plasmanu u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Gledam sve mečeve Čukaričkog, u svakodnevnom sam kontaktu sa saigračima. Od velike je važnosti da je klub obezbedio treće mesto, drugu godinu uzastopno Čukarički je najbolji klub u Srbiji, ako izuzmemo neprikosnovene Crvenu zvezdu i Partizan. Želim im da naprave i dodatni iskorak u Evropi, u sezoni koja je na izmaku klub je po pvi put igrao u trećem kolu nekog evropskom takmičenja. Siguran sam da ljudi u klubu znaju šta rade i da će Čukarički biti još jači naredne sezone.

Marko Rakonjac celebrates after scoring a goal
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Cukaricki v Mladost (Lucani)
Beograd, 19.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zahvalio se Rakonjac i čelnim ljudima Brđana.

Direktori kluba imaju ogromne zasluge za čitav moj transfer. Verovali su u mene, dali mi šansu u dva navrata, istrpeli neke moje početničke greške. Na kraju, srećan sam i da je klub prihodovao, Banovo brdo ostaje moja druga kuća. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i trenerima koji su za to vreme bili u klubu, posebno Saši Iliću koji mi je i dao najviše šansi.

Siguran je Rakonjac i da Čukarički ne treba da brine za efikasnost posle njegovog odlaska.

Napadači dobro “uspevaju” na Banovom brdu. Pre mene mreže je tresao Đorđe Jovanović. Njemu sam takođe mnogo zahvalan, bili smo sjajan tandem i na terenu i van njega. Od Jovanovića sam dosta toga naučio, i što je najbitnije “pokupio” samopouzdanje. Sa ogromnom lakoćom je rešavao određene situacije na terenu. Sada su tu Aganspahić i Spasojević. Za svakog napadača je najbitnije da ima kontinuitet, a siguran sam da će i njih dvojica iskoristiti šansu koja im se pruža – poručio je kolegama Rakonjac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter