0
Evrokupovi

FOTO: Inter 🏆🇮🇹 @Inter/ Twitter

PERIŠIĆ ‘SRUŠIO’ JUVE, INTER OSVOJIO KUP NAKON PRODUŽETAKA: Vlahovićev pogodak nedovoljan za trijumf ‘Stare dame’! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.22 u 00:02

Uzbudljivo finale na ‘Olimpiku’!

Trofej 75. izdanja nacionalnog Kupa Italije krasiće vitrine milanskog Intera. Ekipa Simonea Inzagija u finalu je nakon produžetaka savladala Juventus sa 4:2, pošto je nakon 90 minuta borbe na semaforu pisalo 2:2. Publika na slavnom ‘Olimpiku‘ u prestonici Italije, uživala je u uzbuljivom duelu, punom preokreta i pogodaka. Heroj tima sa stadiona ‘Đuzepe Meaca‘ je hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić.

Inter je brzo nakon početnog udarca uspeo da obraduje svoje navijače. Nikolo Barela je uputio hirurški precizan udarac sa oko 20 metara udaljenosti, a Handanovič je samo ispratio let lopte. Evrogol je postigao vezista Intera.

Neroazuri su kontrolisali posed lopte većim delom susreta. Veliki broj duela i čarki bio je primetan na terenu. Atmosfera je ključala, kao po običaju kada su italijanski derbiji na programu. Odličnu priliku Juventus je imao u 24. minutu kada je udarac Dušana Vlahovića zaustavio golman Intera.

Nakon velike pauze usledio je savršen period za ‘Staru damu‘ iz Torina. Juve je u 50. minutu izjednačio pogotkom Aleks Sandra koji se našao na pravom mestu, da bi samo 120 sekundi kasnije crno-beli istrčali sjajan kontranapad koji je pogotkom krunisao Dušan Vlahović. Srbin je najpre napravio odličan dribing, žargonski rečeno ‘zalomio’ protivnika, a zatim uputio udarac. Handanovič je glavom zaustavio loptu koja se vratila u noge srpskom reprezentativcu, a Dušan je bio siguran prilikom novog šuta.

Inter je sve više pritiskao, a Juve se organizovano branio sve do 79. minuta meča. Iskusni Leonardo Bonući je neoprezno startovao u kaznenom prostoru, a arbitar Paolo Valeri je pokazao na belu tačku. Savršen udarac izveo je Hakan Čalhanoglu, a Inter je izborio produžetke.

Već u 99. minutu fudbaleri tima iz Torina napravili su novu grešku. Ponovo je Valeri svirao penal, a kolege iz VAR sobe su potvrdile njegovu odluku. Odgovornost je prezeo Ivan Perišić, koji je na siguran način doveo Neroazure u vođstvo.

Totalni preokret Intera viđen je u 102. minutu. Federiko Dimarko je proigrao Perišića, a Hrvat je perfektnim udarcem sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu crno-belih i postao heroj Intera. Nema sumnje da je Perišić igrač odluke velikog finala.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter