0
Košarka

FOTO: NBA @NBA/ Twitter screenshot

MEMFIS ODRŽAO ČAS KOŠARKE VORIORSIMA I TO BEZ MORANTA: Baksi napravili brejk u Bostonu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.22 u 10:15

Zahuktava se stanje na terenima NBA lige!

Memfis Grizlisi ubedljivo su savladali Golden Stejt Voriorse u 5. utakmici druge runde plej-ofa NBA lige. Ekipa trenera Dženkinsa sada je smanjila vođstvo Voriorsa na 2:3 u pobedama. Utakmica u ‘Fedeks Forumu‘ odigrana je pred skoro 18 hiljada navijača, a završena je rezultatom 134:95.

Bez glavne zvezde, Dža Moranta, Memfis je tokom tri deonice ‘samleo’ rivala na terenu. Domaćin je odigrao jednu od najlepših utakmica ove sezone. Prednost Grizlisa je u jednom momentu dostigla neverovatnih +52. Golden Stejt je zaostatak koliko, toliko uspeo da ublaži tek u četvrtoj deonici. Memfis je tri deonice rešio u svoju korist sa 38:28, 39:22 i 42:17, da bi gosti u odlučujućem periodu igre smanjili prednost sa 15:28.

Najefikasniji akteri u redovima pobedničkog sastava bili su Džekson, Bejn i Džons, koji su postigli po 21 poen. Bruks je dodao 12, a pratili su ga Klark i Vilijams sa po 11 ubačenih poena.

U ekipi Stiva Kera istakao se Klej Tompson sa učinkom od 19 poena, tri skoka i jednom asistencijom. Kuminga ga je pratio sa 17 poena, dok je Stef Kari meč završio sa 14 postignutih poena, tri uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja.

Naredni meč na programu je 14. maja, a domaćin je ekipa Golden Stejt Voriorsa. 

Pravi košarkaški spektakl viđen je u TD Gardenu. Milvoki je uspeo da napravi brejk, te povede sa 3:2 u seriji protiv Boston Seltiksa. Baksi su na teškom gostovanju slavili sa 107:110. Domaćin je sa +9 ušao u odlučujući period igre, ali uspeo je da prokocka prednost u ključnim momentima. Zablisatali su Janis i ekipa u trenutku kada se utakmica lomila.

Upravo je grčki reprezentativac, Janis Adetakumbo, glavni zaslužan za trijumf Baksa. Nekadašnji MVP NBA lige završio je utakmicu sa učinkom od 40 postignutih poena, 11 uhvaćenih lopti i tri asistencije. Holidej je ‘flertovao’ sa tripl-dabl učinkom, jer je osvario skor od 24 poena, osam skokova i osam uspešnih dodavanja.

Seltikse je predvodio Tejtum sa 34 ubačena poena, šest skokova i četiri asistencije. Istakao se i Džejlen Braun sa 26 poena, osam skokova i šest uspešnih dodavanja.

Baksi će prvu meč loptu imati u noći između petka i subote u Milvokiju. Utakmica je na programu u terminu od 01:30č po našem vremenu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter