0
Evrokup

FOTO: Virtus Segafredo Bologna @Virtusbo/ Twitter

TEODOSIĆ ZAUSTAVIO ALIMPIJEVIĆEV ‘CIRKUS KOLORADO’: Virtus je šampion Evrokupa! (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.22 u 22:54

Srbin predvodio italijanski tim do titule!

Košarkaši Virtusa osvajači su Evorkupa za sezonu 2021/22! Izabranici Serđa Skariola savladali su Bursu u velikom finalu sa 80:67 (25:12, 16:19, 21:22, 18:14). Krcate tribine u ‘Segafredo Areni‘ nosile su tim iz Bolonje do titule na evropskoj sceni. Za razliku od Partizana, Cedevita Olimpije i Andore, Virtus je uspeo da opravda ulogu favorita protiv neverovatne Burse.

Turska ekipa, koju sa klupe predvodi Dušan Alimpijević, pravi je hit ovosezonskog takmičenja. Nema sumnje da su zeleno-beli pokupili simpatije ljubitelja košarke širom Evrope, ali individualni kvalitet je prevagnuo na stranu Italijana.

Virtus je kontrolisao meč od samog starta. Klub iz Bolonje, koji će se naredne sezone takmičiti u Evroligi, stekao je dvocifrenu prednost već u prvoj deonici. Bursa je konstantno pokušavala da nadoknadi zaostatak, ali italijanski tim je održavao vođstvo. U svakom momentu kada bi se turska ekipa koliko-toliko približila, usledila bi vrhunska reakcija Virtusa.

Kapiten nacionalne selekcije Srbije, Miloš Teodosić, predvodio je Virtus do šampionskog trona. Teo je postigao 21 poen, iz skok i tri uspešna dodavanja. Pratio ga je Žaite sa 13 ubačenih poena, 10 uhvaćenih lopti i jednom asistencijom. Vims je dodao 13, Belineli 12, a Sampson 11 poena.

U redovima turske ekipe istakao se Dudžinski sa 14 poena i sedam skokova, dok je Bitim dodao 12 poena.

Miloš Teodosić je proglašen za MVP finalne utakmice!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter