1
Košarka

FOTO: philly.com

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Embid se javno obratio Jokiću povodm MVP priznanja

Objavljeno: 11.05.22 u 10:57

Džoel Embid se oglasio posle nekoliko dana.

Nikola Jokić, novi-stari je MVP NBA lige, iako ta informacija još uvek nije zvanično potvrđena od strane čelnika takmičenja. Srpski centar je drugu sezonu zaredom najkorisniji igrač najbolje lige na svetu, a među rivalima koji su mu bili konkurenti jesu Džel Embid i Janis Antetokumbo.

Nigerijac je imao veće šanse od Grka, a bio je tik uz Jokića, ali je na kraju zvezda Filadelfije morala da se pomiri sa činjenicom da je Srbin i ove sezone bio najbolji u NBA karavanu.

– To je nešto što sam znao nedeljama unazad. Možda čak dve nedelje pre nego što se regularna sezona završila, posle mečeva sa Denverom ili Milvokijem. Jednostavno, znao sam da se to neće dogoditi. Čestitam Nikoli, zaslužio je nagradu. Imao je sjajnu sezonu, kaže Embid.

Embid je istakao i da je sve moglo da bude drugačije ove sezone.

– Nema tu šta je ispravno ili ne, bilo je mnogo kandidata, lako je moglo da bude i drugačije. Janis Adetokumbo, Devin Buker, on posebno jer je bio lider najbolje ekipe. Pretpostavljam da je svake godine tako kako vi novinari odlučite. Šta god ide uz narativ oko toga ko će pobediti, dodao je Embid.

Zamerio je žestoko na komentaru Bila Simonsa u vezi nagrade za rukija sezone, koja je otišla u ruke Džejlina Grina iz Hjustona.

– Ne znam kako to da objasnim, ali vratiću se na ono što sam čuo u podkastu o tome šta je rekao Bil Simons. Čini se da je imao nešto protiv kad je rekao ‘Je…ni Džejlin Grin’. Ako ćemo da dozvolimo da taj tip ljudi glasa za ove nagrade, to nije fer. Šta da je Grin bio u poziciji da zaradi maksimalan ugovor ili ne znam, pojavljivanje na OL-star meču, a imate nekog ko tako priča i ima mnogo moći. On može da utiče na druge ljude iz medija i da onda neko isto može da kaže. Mislim da to nije u redu i to je sve što ću reći o tim nagradama.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter