0
Košarka

Aleksandar Grujin KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NIJE MU OSTAO DUŽAN: U srpskoj košarci sve pršti, direktor KLS upitao Ostoju – ‘Da li se odričeš svih sedam pehara?’

Objavljeno: 11.05.22 u 14:49

Grujin je prokomentarisao izjavu Ostoje Mijailović.

Gostujući na TV Prva, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović šokirao je košarkašku javnost u Srbiji izjavom da postoji šansa da Partizan istupi iz KLS, a sada je njegov račun stigao odgovor od direktora Košarkaške lige Srbije Aleksandra Grujina.

U razgovoru za Žurnal, Grujin je istakao da nema nameru da polemiše sa predsednikom crno-belih.

– Nemam nameru da polemišem sa gospodinom Mijailovićem, ali mi funkcija nalaže da ne dozvolim predsedniku Partizana da neostvarene klupske ambicije opravdava preko leđa KLS – rekao je Grujin i potom dodao:

Na sednici Skupštine KLS koja je održana 28. juna 2021. godine, pod tačkom 7 jednoglasno su usvojene propozicije. Na toj sednici Skupštine predstavnici Partizana bili su Zoran Savić i Mlađan Šilobad. Pre toga 16. juna, Predsedništvo KLS je, na 140. sednici, pod tačkom 3. jednoglasno je usvojilo predlog tih Propozicija, a sastanku su takođe prisustvovali Savić i Šilobad. Partizan je došao sa predlogom da se igra fajnal-for, što bi bilo najgrublje kršenje Propozicija koje smo svi zajedno, ponavljam jednoglasno usvojili. Takođe, Predsedništvo i Skupština KLS jednoglasno su doneli odluku da se Crvena zvezda, Partizan i FMP igraju tek u završnici, kako im zgusnuti kalendar takmičenja ne bi bio prepreka da ostvare što bolje rezultate u ABA, Evrokupu i Evroligi.

Grujin ima jedno pitanje za Ostoju Mijailovića…

Da li je Ostoja Mijailović spreman da prizna da je domaća liga počela da gubi značaj onog trenutka kad su srpski klubovi u ABA zajedno sa Partizanom glasali da bude zaključana kako bi u njoj imali zagarantovano mesto. I da li su spremni da prihvate da se kroz Superligu ostvaruje plasman u regionalno takmičenje? Kad već kaže da je titula šampiona Srbije simbolični pehar, da li to znači da se odriče onih sedam pehara koje je Partizan osvojio od sezone 2006/07, kao drugih iz prethodnih sezona. Takođe, smeta mi etiketiranje da ta liga pripada Nebojši Čoviću, čoveku sa kojim nemam kontakt i koji gotovo godinu dana nije prisustvovao niti jednom sastanku lige. Liga pripada svim klubovima podjednako – zaključio je Grujin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter