0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Majami razbio Filu i došao na korak od finala, Finiks prejak za Dončićev Dalas (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.22 u 08:25

Majami sada ima samo stepenik do finala.

Košarkaši Majamija poveli su sa 3-2 u polufinalnoj seriji plej-ofa na Istoku, pošto su u petoj utakmici slavili sa 120:85. Ekipa Erika Spolstre tako ima meč loptu da ode u finale konferencije. Sa druge strane, Siksersi će što pre morati da zaborave ovaj bolan poraz, od čak 35 poena razlika. Majami je već na poluvremenu imao veliku prednost od 66:44 i već tada je bilo jasno da Sikserse ne čeka ništa dobro, dok je poslednja deonica bila posebno loša za Seventisikserse, jer su je izgubili sa 39:19.

U pobedničkoj ekipi čak sedmorica košarkaša imali su dvocifren učinak, Batler 23, uz devet skokova i šest dodavanja, Strus je dodao 19, Vinsent 15, Oladipo 13, a Adebajo jedan manje. Kod Filadelfije, uz Embidovih 17 i Hardenovih 14, dvocifren učinak imao je jedino još Tobajas Haris sa 12 poena.

(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

Pobedu je tokom prošle noći odneo i Finiks, koji je za 3:2 u seriji savladao Dalas sa 110:80. Nakon ujednačenog prvog poluvremena, Tim iz Arizone je u trećoj četvrtini rešio pitanje pobednika i potpuno je prelomila meč. Nije imao Dalas odgovora za rastrčane Sanse, koji su pogađali sa svih strana i pozicija.

Finiks su do pobede predvodili Buker sa 28, Ejton sa 20 i Bridžis sa 14 poena. Najefikasniji u redovima Dalasa bio je Luka Dončić, koji je meč završio sa 28 poena i 11 skokova. Slovenačkom reprezentativcu je nedostajala pomoć saigrača, pošto su još jedini dvocifreni bili Branson sa 21 i Bertans sa 10 poena.

(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter