0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Hamad Medjedovic (SRB) v Laslo Djere (SRB) Beograd, 19.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐERE POKLEKAO U FINIŠU: Vavrinka slavio i zakazao duel sa Đokovićem!

Objavljeno: 11.05.22 u 22:19

Iskusni Švajcarac brejkom završio meč!

U okviru 1/16 finala ATP masters turnira u Rimu, Laslo Đere je poražen od Stanislasa Vavrinke. Trenutno 361. igrač na planeti, a nekada grend-slem šampion, slavio je sa 2:1 protiv srpskog tenisera. Rezultat po setovima glasio je 7:6, 3:6, 6:4 u korist švajcarskog veterana.

Vavrinki je za trijumf trebalo dva sata i 48 minuta aktivne borbe. Popularni Stan je uspeo da oduzme servis Đereu pri rezultatu 5:4 u odlučujućem periodu meča. Bio je to prvi međusobni susret dvojice tenisera, a Vavrinka je vezao dva trijumfa prvi put nakon februara 2021. godine. Velike probleme sa povredama ima Švajcarac tokom prethodnih sezona.

Vavrinku u osmini finala očekuje najteži mogući zadatak, jer će naspram sebe po 26. put u karijeri imati Novaka Đokovića. ‘Prvi reket sveta’ vodi sa 19:6 u pobedama, a poslednja dva duela velikana belog sporta završena su trijumfom Švajcarca. Nole i Stan nisu igrali jedan protiv drugog od 2019. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter