1
AdmiralBet ABA Liga

Nebojsa Covic ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Buducnost 16.5.2021. Maj 16. 2021. foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

ČOVIĆ ODGOVORIO MIJAILOVIĆU: ‘Neće u KLS? To me ne interesuje!’

Objavljeno: 11.05.22 u 10:26

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, govorio je o aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci.

On je bio gost TV Prva, gde je između ostalog reagovao na izjavu predsednika Partizana Ostoje Mijailovića koji je poručio dan ranije da je KLS podređena Zvezdi i FMP-u i jednoj porodici.

– Nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci. Dogovorili smo se da se završnica ABA lige igra među prva četiri kluba. Rečeno je da bude osam, mi i FMP nismo imali ništa protiv, samo smo tražili kalendar takmičenja. U junu je doneta odluka o četiri, u septembru osam, pa je na kraju plej-of sveden na šest klubova. Nismo bili za to Zvezda, FMP i Cibona. Jasno je onda ko je bio “za”. I Partizan je bio “za”. Što se tiče KLS ona je imala svoja predsedništva i Skupštine. U predsedništvu sedi devet predstavnika klubova, tako da priča da su dva kluba preglasala jedan klub nije tačna. Ta teza je laž i neznanje. Kad počinje cirkusijada? Računica pojedinaca je da je Zvezdu lakše pobediti u jednoj utakmici nego u plej-ofu. Zato je krenula priča o fajnal-foru umesto plej-ofu. Zašto se misli da sve može da se završi do 5. juna? To nije realno – u dahu će Čović.

Na najavu Partizan da neće u KLS, on je istakao:

– Najpre 25. marta ide Partizanov dopis koji ima predlog fajnal-fora. 21. aprila Partizan traži sazivanje Skupština koja se ne saziva, a 30. aprila izlazi sa tezom da Partizan neće da igra KLS. Dotični neće da igra KLS? Ne interesuje me. Šta je KLS kriv što neko nije osvojio Kup? Kup vodi Košarkaški savez Srbije. Kakve veze ima KLS što neko nije osvojio Evrokup? KLS je mnogo bolje organizovana nego sve lige ispod KLS čiju organizaciju drži KSS.. Ovo je sistem kao što je bio pre “Radivoja Koraća”. Kreneš, pljuješ, pokušavam da uvučeš Zvezdu u blato sa raznoraznim pričama. Mi u tome nećemo da učestvujemo. Imamo propozicije, imamo sve definisano.

Kosarka—Nebojsa Covic KK Crvena Zvezda President-Inteview
Beograd, 29.12.2020.
foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, govorio je o aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci.

Potom je dodao:

– Cela spletka se pravi oko fajnal-fora. Poslednjih pet-šest godina završnica KLS se igra tako da prednost domaćeg terena u nacionalnom prvenstvu ima bolje plasirani klub u ABA lige. Nemojte da trošimo vreme na neke ljude koji su stvarno zalutali u košarku. Nemam ništa protiv, samo je potrebno da malo učite i brzo ćete da napredujete. Ne dođete na sastanak svih klubova jer Obradović nije mogao da dođe zbog toga što je imao trening… Šta, Radonjić, Nikolić, Jovanović nisu imali treninge. Nemojte da ponižavamo jedne druge i kolege.

Sutra crveno-beli započinju polufinalnu seriju ABA lige s Cedevita Olimpijom.

– Pozivam sve navijače Zvezde da dođu i maksimalno nam pomognu da ostvarimo prvu pobedu. Ekipa nije igrala skoro tri nedelje. To je isto proizvod gluposti… Mi smo ispali iz ritma, igrali smo na dva-tri dana. Imamo ubedljivo najbolji tim, kontrolisaćemo sve elemente regularnost. Naš cilj je da osvojimo ABA ligu. Hoćemo da osvojimo i KLS. Mi i Partizan imamo po 20 titula, toliko o tome ko je najtrofejniji. O broju navijača u Srbiji da ne pričamo ko ih ima više, a ko manje.

O dva predstavnika u Evroligi:

– Prvo da vidimo šta će da bude od Evrolige. Zalažem se da dva kluba igraju Evroligu u bilo kom formatu. Nova okolnost je da neće da bude ruskih klubova. ABA ligu igramo zato što daje prohodnost prema Evropu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter