0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan v Buducnost-Aba League Play Off Semi-Finals Season 2021-2022 Beograd, 10.05.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OBRADOVIĆ ZADOVOLJAN, ALI IMA I ZAMERKI: Moramo da svedemo oscilacije na minimum!

Objavljeno: 10.05.22 u 21:49

Obradović o svom viđenju meča!

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Budućnosti pred svojim navijačima rezultatom 82:66 i tako poveli u polufinalnoj seriji doigravanja ABA lige. Osim dobrog starta, košarkaši Budućnosti nisu ništa pokazali celim tokom meča, pa je Partizan konstatno imao dvocifrenu prednost i lako kontrolisao utakmicu, dok im je umnogome za tako nešto pomogao užasan šut gostiju, koji su promašili sa velikog broja otvorenih pozicija. O meču je nakog istog pričao i trener Partizana, Željko Obradović.

“Poveli smo i to je to. U plej-ofu je najvažnije da stigneš do pobede, a da zatim odmah arhiviraš utakmicu koja je ostala iza tebe izvučeš pouke i okreneš se duelu koji sledi. Nismo dobro počeli, kasnije smo pojačali ritam. Na krilima navijača smo stekli dvocifrenu prednost koju smo čuvali do kraja meča”, naglasio je Željko Obradović, koji je pre utakmice primio priznanje za najboljeg trenera ABA lige, pa nastavio:

“Momci su pokazali reakciju posle kritika koje sam im uputio nakon poslednjeg treninga. Okrećemo se duelu koji sledi, dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, pa su iznenađenja isključena. Svaka utakmica je priča za sebe. Moramo da se osvežimo, spremimo i na izuzetno visokom nivou odigramo u glavnom gradu Crne Gore”.

Za kraj je rekao sledeće:

“Odbrana je bila na željenom nivou. Fokus u  napadu je bio na visokom nivou tokom prvog poluvremena. Imali smo samo dve izgubljene lopte, a tokom treće deonice, kada je Budućnost zapretila, čak sedam. To su stvari koje jednostavno ne smeju da se dešavaju. Moramo da svedemo oscilacije na minimum. Ponavljam još jednom, vodimo u seriji sa 1:0, spremamo se za veliko iskušenje u Podgorici”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter