0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Golden Stejt preokrenuo i došao na korak od finala, brejk Bostona za izjednačenje (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.22 u 08:24

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Memfis Grizlise rezultatom 101:98 i poveli sa 3-1 u seriji.

Voriorsi sada imaju prvu meč loptu, koju mogu da iskoriste na gostujućem terenu i odu i konferencijsko finale. Iako je eklpa Stiva Kera gotovo čitav meč jurila zaostatak, na kraju je ipak smogla snagle i došla do preokreta. Treba naglasiti da je Memfis ovu utakmicu igrao bez prve zvezde tima, Dža Morenta, dok na klupi Voriorsa nije sedeo Stiv Ker, koji je dobio poztiivan nalazu na koronu.

Voriorse je do pobede predvodio Stef Kari koji je ubacio 32 poena uz osam asistencija i pet skokova, pratio ga je Endru Vigins sa 17 poena, a Pul i Klej Tompson su ubacili po 14 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije igrao na ovoj utakmici odlukom trenera. Na drugoj strani Džeren Džekson je imao 21 poen i pet skokova, Tajus Džons je imao 19, a Kajl Anderson 17 poena.

(VIDEO:YouTube/NBA Higlights)

Boston je takođe noćas došao do pobede u duelu protiv Milvoki Bakse u četvrtoj utakmici rezultatom 116:108. Meč je obeležio fenomenalni Al Horfrod, koji je utakmicu završio sa 30 poena i osam skokova, a iz igre je šutirao sjajnih 11/14.

Njega je Tejtum pratio sa 30 poena uz 13 skokova i pet dodavanja, dok su po 18 ubacili Markus Smart i Džejlen Braun. S druge strane, Adetokumbo je predvodio Bakse ubacivši 34 poena, a tome je dodao 18 skokova i 5 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter