0
ATP
Alkaraz

FOTO: Carlos Alcaraz/Twitter

LEPE REČI ALKARAZA: Mladi Španac nije ‘poleteo’ posle uspeha u Madridu, o Novaku je pričao na najlepši mogući način!

Objavljeno: 10.05.22 u 11:50

Karlos Alkaraz je momak koji je postao pravi ‘hit’, o njemu i njegovim uspesima bruji čitava teniska javnost u Evropi.

Iako ima samo 18. godina, talentovani Španac je do sada nekoliko puta pokazao o kakvom potencijalu se radi i pred njim je sigruno lepa budućnost.

On je na Mastersu u Madridu napravio pravo čudo, prvo je pobedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, da bi potom u finalu savladao Aleksandra Zvereva.

U intervjuu za ‘Marku’, Alkaraz je rekao da je za njega Novak i dalje najbolji teniser na svetu.

– Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje to. Sada tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu – rekao je Alkaraz i potom u dahu nastavio:

– Đoković važi za sjajnog servera, ali za mene je on bio igrač koji mi je najteže otežavao ritern. Nisam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Kao i sjajan nivo koji ima sa osnovne linije. Jedna je stvar videti ga na TV-u, a druga igrati protiv njega.

Alkaraz ispred sebe ima jasan cilj.

– Moj cilj je da do kraja godine pokušam da osvojim jedan od preostala tri Grend slema, to mi je velika motivacija i boriću se za to.

Njegov trener Huan Karlos ga je nekoliko puta kritikovao što mnogo vremena provodi na telefonu.

– To je nešto što mi Huan Karlos mnogo govori, da provodim dosta vremena na telefonu i na društvenim mrežama. To je nešto što moram da popravim i da znam kako da se isključim s vremena na vreme. Da, ja sam tip koji često koristi telefon.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter