0
Ostali sportovi

FOTO: Sportske igre mladih

KARAVAN RADOSTI I PRIJATELJSTVA: Ove godine krećemo iz Ćuprije!

Objavljeno: 10.05.22 u 22:43

Karavan radosti i prijateljstva devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ove godine krenuo je iz Ćuprije. Iako su deca iz ovog grada već bila učesnici Igara, po prvi put takmičila su se na “domaćem terenu”.

Baklju prijateljstva zajedno sa Viktorom, maskotom Igara nosili su Elena Radojković i Vojin Milanović koji su rekli da im je ukazana velika čast i da su presrećni što su deo Sportskih igara mladih. Pre početka takmičenja decu je pozdravila čuvena atletičarka Snežana Pajkić, koja je prisetila dana kada je u Splitu osvojila evropsko zlato i poželela da neko od njenih sugrađana upravo u Splitu bude učesnik Međunarodne završnice. Dragan Zdravković, još jedna legenda atletike zahvalio se Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što Karavan radosti i prijateljstva kreće iz Ćuprije. Zdravković je decu podsetio koliko je važno da pored sportskog uspeha izrastu u dobre ljude, da se druže i čuvaju svoje prijatelje. U gradu atletike, nove SIMOVCE pozdravio je Slobodan Popović, sportski direktor Sportskih igara mladih koji deci poželeo da uživaju u sportu, da budu nasmejani i da su ovakve manifestacije sjajna prilika da se nauči šta je fair play. Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija nije krio zadovoljstvo što je ispunjen cilj koji je zacrtan kada se atletski stadion otvarao . da bude pun dece, njihovih roditelja, učitelja, nastavnika.

Najviše zainteresovane dece, kao što se i očekivalo u gradu atletike, bilo je za trku na 60 metara, gde su se najbolji znali tek posle foto finiša. Kako su izjavili osvajači medalja, tako je to kad za uzore imaju najveće šampione.

FOTO: Sportske igre mladih

Rekordan broj dece za trku na 60 metara bio je prijavljen i u Sokobanji. Takođe, veliko interesovanje vladalo je i za Coca Cola kup i igru “između dve vatre”. Pre početka takmičenja decu se obratio Ivan Vukadinović, predstavnik kompanije Dunav osiguranje, generalnog sponzora Sportskih igara mladih koji je deci još jednom skrenuo pažnju da, pored toga što svi streme za odličnim sportskim rezultatima, moraju da imaju na umu koliko je važno da u detinjstvu stiču prave prijatelje i neguju prave vrednosti. Ispred Sportskih igara mladih najmlađe Sokobanjce pozdravio je Filip Komarica koji je rekao da je siguran da će i ove godine u Sokobanji na terenima SC “Podina” sve biti na vrhunskom nivou, jer deca ove opštine svojim učešćem na Igrama do sada su pokazala da znaju koje su karakteristike SIMOVACA. Predsednik opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić istakao je da je ponosan na broj dece koja učestvuju u Sportskim igrama i da je interesovanje dece pokazatelj da lokalne samouprava i tim Sportskih igara mladih rade pravu stvar za najmlađe. Baklju prijateljstva nosile su Natalija Nikolić, prošlogodišnja učesnica Svečanog otvaranja Igara u Sokobanju i Hana Jovanović, najperspektivnija odbojkašica OK “Ozren”.

Nestrpljivi da učestvuju na turnirima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih bili su i dečaci i devojčice iz Niša. Čast da ponese baklju prijateljstva imala je Maša Nešić, prva na svetskoj kadetskoj rang listi u tekvondou, aktuelna evropska šampionka i višestruka prvakinja države. Maša, koju u julu očekuje prvenstvo sveta, poručila je da se do uspeha dolazi napornim radom, ali da je za nju pored toga važno da ima dobre ocene u školi i da uvek nađe vremena za svoje drugare. Deci koja su se okupila na terenima OŠ “Dušan Radović” pozdravila je gradonačelnica Niša Dragana Sotiroski koja ih je pozvala da pokažu da su deca Neša najbolja na sportskim terenima, ali da kroz sport i druženje uvek poštuju fair play. Sa najvećim ambicijama na takmičenje su došle devojčice iz FK “Mašinac” koje su rekle da jedva čekaju Regionalno finale i da su spremne da ove godine stignu do Splita i Međunarodne završnice.

U Niš je iz Kuršumlije stigla ekipa “Atomski mravi” koja se takmičila u igri “između dve vatre”. Čuveni učitelj Dušan Keča, koji predvodi ovu ekipu, rekao je da “Atomski mravi” žive za Sportske igre mladih i da su kroz ove godine učestvovanja na Igrama generacije dece iz Kuršumlije zahvaljujući ovoj manifestaciji putovala, družila se, upoznavala decu iz region ai ono što je najvažnije, iako su uglavnom pebeđivala, nauučila i kako to izgleda kada se izgubi, posebno kada si favorit. “Bilo je i suza, ali uglavnom su deca uživala i bila zadovoljna”, dodao je Keča.

FOTO: Sportske igre mladih

Ekološka radionica “Zero Wastebudi deo igrečuvajmo našu planetu” održava se u svim gradovima Karavana radosti i prijateljstva, gde deca sa timom Igara, posle najvažmnojih saznanja o reciklaži i zanimljivostima kroz koje uče kako da brinu o životnoj sredini, organizuju “ekološke patrole”, koje vode računa da tereni budu čisti.

Pre početka takmičenja deca učestvuju i u štafetnim trkama “Prijatelj od detinjstva”, kompanije Dunav osiguranje, koja će za troje SIMOVACA, koji osim sportskog talenta pokažu vrednosti kao što su tolerancija, fair play, zapažen gest drugarstva dodeliti stipendije u vrednosti od po hiljadu evra.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastvalja se u Lebanama, Aleksincu, Surdulici i Kuršumliji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter