0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

FER ILI NESPORTSKI POTEZ: Nemci odustali od rezultata 15 minuta pre kraja utakmice!

Objavljeno: 10.05.22 u 16:05

Nije prvi put, ali dešava se!

Desila se neobična situacija na meču 37. kola Regionalne lige Jugozapad u kojoj su se sastali lider SV Elversberg i petnaestoplasirani FSV Frankfurt. Poslednjih 12 minuta utakmice, pri rezultatu 1:1, igrači oba tima su se dodavali na sredini terena. Niko nije napadao, jer je rezultat odgovarao i jednima i drugima. Bod je Elversbergu doneo promociju u treći rang takmičenja, dok je  Frankfurtu osigurao opstanak u ligi. Nije baš ovo u sportskom duhu, ali nije ni protiv pravila.

Oni nisu hteli da napadaju, a mi nismo hteli da im oduzmemo loptu. Meni je to razumljivo. I drugi timovi bi učinili isto da su na našem mestu„, kaže sportski direktor FSV-a Tomas Brendel.

Da podsetimo, Nemci su i izumitelji ovakvih stvari, jer se 1982 na svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine desila slična situacija na susretu između Zapadne Nemačke i Austrije, gde se odigrala tzv. „Sramota Hihona„. Tada su Nemci poveli minimalno u desetom minutu, taj rezultat je vodio obe ekipe dalje, a ostatak meča je prošao u dodavanju lopte bez namere da se zatrese mreža sa obe strane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter