0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-SEMI FINAL-Novak Djokovic (SRB) v Karen Khachanov (RUS) Beograd, 23.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆ NAKON PRVE POBEDE U RIMU: Solidno, može i bolje!

Objavljeno: 10.05.22 u 20:03

Najbolji teniser sveta za medije.

Novak Đoković je nastavio tendenciju dizanja forme ovog maja, pa je nakon solidnog nastupa u Madridu, i turnir u Rimu otvorio jako dobro, a pobeđen je Aslan Karacev u dva seta za nešto manje od sat i po vremena igre. Rezultat je bio 6:3, 6:2, a neizvesno je bilo samo u prvoj polovini prvog seta.

Nakon pobede meč i svoje fizičko stanje Novak je analizirao za medije.

„Uvek može bolje, ali moram da budem zadovoljan pobedom protiv kvalitetnog protivnika koji je veoma čvrst i stabilan i stoji dosta blizu linije. Brzo igra, tako da ne daje mnogo vremena protivniku da se namesti na loptu. Dosta je grešio, mislim da mi je to olakšalo posao. Uspeo sam zadržim svoje servis gemove kada je trebalo. Solidno, može i bolje, nadam se tom boljem tenisu u narednim kolima“, kaže Novak, pa potom dodaje:

„Može da bude veoma opasan. Stavlja vas pod pritisak. Promašio je dosta toga danas, dao mi je nekoliko brejkova u oba seta. Uzeću ovu pobedu, radujem se narednom izazovu“, dodao je.

Meč nije bio neizsvestan, ali bilo je nekoliko vrhunskih poena.

„Uvek se nadate tome da ćete odigrati neke atraktivne poene i iz njih izaći kao pobednici i sve to proslaviti sa publikom. Oni to traže, energiju, uzbuđenje, borbu, žele dobar tenis. Imali smo nekoliko lepih poena, uvek je lepo igrati na ovom teniskom koloseumu“, zaključio je Novak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter