0
Domaći fudbal

FOTO: @rfkgraficar/ Instagram

BORISAV BURMAZ ZA HS: ‘Grafičar igra najlepši fudbal u Prvoj ligi! Hteo sam da zaplačem na debiju za Zvezdu’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.22 u 14:50

Poker mladog centarfora u pobedi nad Radom!

Nekadašnji kapiten omladinske selekcije Crvene zvezde, koji je pod dirigentskom palicom Vladana Milojevića debitivao i za prvi tim crveno-belih, danas sa uspehom brani boje Grafičara. Borisav Burmaz je poslednjeg dana januarskog prelazanog roka, nakon nešto slabije polusezone u Radničkom iz Kragujevca, odlučio da se vrati u redove Grafosa gde je i napravio prve značajne fudbalske korake u seniorskoj karijeri. Za vreme prolećnog dela Prve lige Srbije mladi napadač je pokazao grandiozne golgeterske sposobnosti. Burmaz je mrežu rivala zatresao u 11 navrata, dok je čak četiri gola postigao u prethodnom kolu u trijumfu Grafičara nad Radom sa Banjice (4:0). Tri puta je popularni Bora upisao het-trik, pa to dovoljno govori koliko njegovom stilu igre odgovara napadački i direktan fudbal koji forsira šef stručnog štaba Grafosa, Marko Neđić. Beogradski velikan, osnovan davne 1922. godine, izborio je opstanak u drugom po rangu takmičenju u Srbiji. Skromni Burmaz smatra da su timski duh i zajedništvo glavni razlozi zašto će publika i naredne sezone uživati u mečevima Grafičara na terenima Prve lige.

BB: Najbitnije je da smo izborili opstanak. Svakom igraču je to izuzetno važno. Do kraja prvenstva nas očekuju dve utakmice, a ne treba isticati da želimo svih šest bodova, bez obzira na već ostvaren cilj. Golovi mi mnogo znače, kao i svakom napadaču. Samopouzdanje raste, ali želim da u prvi plan istaknem moje saigrače. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez njih. Igramo napadački fudbal i zahvaljujući njima često sam u prilici da postignem gol. Mnogo mi se sviđa stil trenera Neđića. Volim trenere koji igraju direktno, a ne na silu. Kontrolišemo posed, napadamo, igramo definitivno najlepši fudbal u Prvoj ligi. 

Dosta puta tokom sezone je napadačka igra Grafose koštala rezultata i gubljenja bodova, ali jasno je da stručni štab potencira na razvijanju mladih igrača koji su pokazali da poseduju raskošan talenat.

BB: To su većinom đaci Zvezdine omladinske škole. Da sada ne nabrajam imena, ali mislim da momke očekuju blistave karijere. Mnogo velikih talenata brani boje Grafičara u ovom trenutku. Igramo po zemlji, gradimo lepe akcije, pa samim tim stvaramo mnogo problema našim protivnicima na terenu. Želim još jednom da se zahvalim svim momcima.

Borisav je u prvom delu sezone nastupao u Superligi Srbije, u dresu Radničkom 1923. Očigledno je da mladom napadaču nije odgovarao način igre Kragujevčana.

BB: Bilo je totalno drugačije u odnosu na Grafičar. Retko koja ekipa u Superligi Srbije je u stanju da konstantno kontroliše posed i napada, osim Crvene zvezde. Radnički je gotovo redovno bio orijentisan na defanzivu, a to je veoma loše za jednog centarfora. Retko sam ulazio u prilike, pa tome najbolje svedoči statistika. Postigao sam jedan pogodak. Igra se brže u elitnom rangu, presing je prisutan u svakom trenutku, čuvari su uvek pored tebe. To je razlika u odnosu na Prvu ligu, inače smatram da je fizička priprema na istom nivou u oba ranga.

FOTO: STARSPORT

Burmaz je 2020. godine debitovao za prvi tim Crvene zvezde, u okviru Kupa Srbije na utakmici protiv Trepče. Aktuelnog šampiona Srbije tada je sa klupe predvodio Vladan Milojević.

BB: Zahvalan sam treneru na ukazanom poverenju. Svaki igrač u Srbiji, kao i na Balkanu, nada se pozivu u Zvezdu. Tog dana sam ostvario jedan od dečačkih snova. Najveća želja mi je bila da zaigram za prvi tim Crvene zvezde. Iskreno, nisam verovao, nisam bio svestan. Prilikom izlaska na teren sam bio gotov da zaplačem. Neopisiv osećaj… Voleo bih da sam postigao gol, ali neću biti neskroman. Nadam se da ću jednog dana ponovo obući crveno-beli dres.

Letnji prelazni rok je sve bliži, ali Borisav je u ovom momentu fokusiran isključivo na teren.

BB: Tek kada se sezona završi obaviću razgovore sa klubom i agentom. Prvenstveno imam želju da ostvarimo još te dve pobede, a voleo bih i da poboljšam personalni učinak. Fokusiran sam samo na dešavanja na terenu, treniram i želim da napredujem. Samo da nastavimo ovako, pa će biti dovoljno vremena za obaveze van terena.

FOTO: @rfkgraficar/ Instagram

Grafičar je postao prepoznatljiv po velikom broju mladih talenata, koji neprestanu pomoć i podršku dobijaju od svojih iskusnih saigrača – Luisa Ibanjeza i Aleksandra Todorovskog.

BB: Mnogo značajan dvojac za naš tim. Oni su pravi autoriteti. Defanzivci su pa najviše na terenu pomažu našim odbrambenim igračima. Iza sebe imaju velike karijere, stekli su zavidno iskustvo i uspehe. Pravi su primer, jer pružaju svoj maksimum u poznijim igračkim godinama. Zaslužuju veliko poštovanje, jer ulivaju veliko samopouzdanje u mlađe saigrače. Odlični su igrači, a pogotovo ljudi.

Bora je otkrio ko je po njegovom mišljenju najbolji napadač u Evropi, a ko najkvalitetniji igrač u Superligi Srbije.

BB: Volim Suareza najviše, ali nestvarne partije pruža Karim Benzema. On je oduvek bio sjajan napadač, strelac, ali nalazio se u senci Kristijana Ronalda. Benzema je sada uveliko lider Reala, pitanje je da li neko može da ga sačuva. Smatram da su bez ikakve dileme Katai i Ivanić najbolji igrači u našoj ligi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели РФК ГРАФИЧАР (@rfkgraficar)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter