0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆ RASPOLOŽEN DOŠAO U RIM: Nadam se da mogu daleko!

Objavljeno: 09.05.22 u 19:12

Najbolji teniser sveta brani prvo mesto u Italiji!

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Madridu u polufinalu od Španca Alkaraza, ali ipak previše vremena za tugovanje nema, jer je već počeo Masters u Rimu. Novak je šest puta osvajao pehar u italijanskoj prestonici, a sada će se u drugoj rundi sastati sa Aslanom Karacovim. Ističe da ima pretenzije da dogura daleko na petom sezonskom Mastersu.

„Mislim da sam u Madridu igrao veoma dobro, iako sam izgubio u polufinalu. Osećao sam se fizički na sto posto posle borbe od tri i po sata sa Alkarazom. Dobro sam se oporavio sutradan, mogao sam opet da igram. To je pozitivno i ohrabrujuće pred Rim i, naravno, pred Rolan Garos“, rekao je Đoković i dodao:

„Mislim da idem u pravom smeru. Znam da uvek mogu bolje i znam da sam veoma samokritičan na terenu. Istovremeno, mislim da igram na visokom nivou. Nadam se da tokom ove nedelje mogu da zadržim taj nivo i da ga nadgradim. Nadam se da ću ovde dogurati daleko kako bih Pariz dočekao spremno“.

Koja je razlika između Rima i Beograda, pitali su ga.

„Pa, bolja je pasta ovde, iako i mi imamo dobru pastu. Pasta u Italiji, u Rimu, stvarno je neprevaziđena. Ima razlike jer je Beograd moj rodni grad, moj dom. S druge strane, Rim bi mogao da bude druga kuća jer dobijam mnogo podrške i zbog osećaja koji imam svaki put kada sam ovde. Mislim da to što malo govorim italijanski pomaže da se povežem s ljudima. Takođe, italijanski mentalitet je sličan srpskom – strast, emocija. Uvek se radujem da dođm ovde“ – zaključuje Novak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter