0
Košarka

Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Nemacka Bogdan Bogdanovic (L) and Nikola Jokic Novi Sad, 07.02.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BOGDANOVIĆ ČESTITAO JOKIĆU I UNIZIO NJEGOVOG KRITIČARA: Originalna objava Bogdana!

Objavljeno: 09.05.22 u 18:30

Srpski bek čestitao srpskom centru!

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je pokorio ceo svet. Momak iz Sombora je uradio nešto što je malo kome pošlo za rukom. Naime, popularni ‘Džoker’ je drugi put uzastopno najkorisniji igrač ligaškog dela, i tako postao drugi Evropljanin koji je MVP titulu dobio dva puta zaredom. Podsetimo, to je uspeo Janis Adetokumbo, koji je pomenutu titulu dobio 2018. i 2019. godine.

Neretko se ove godine nalazio na meti, ne baš mnogobrojnih kritičara, ali oni retki su bili istrajni u tome da Nikola nije zaslužio titulu najkorisnijeg igrača. Jedan od njih je Kendrik Perkins, koji je svoj glas dao Embidu, jer je više verovao svojim očima nego statistici, na šta mu je Bogdan odgovorio.

„Moraš da vidiš širu sliku druže – znaš da oči mogu da varaju, a može i analitika. Znam da imaš tu viziju u sebi, Perk, uključi je!“, napisao je Bogdanović.

Ove sezone, srpski as je u proseku po meču beležio 27 poena, uz 14 skokova i 8 asistencija. Podsetimo, Nikola je tokom ove sezone uspeo da postane jedini igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu sa prebačenih 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter