0
Košarka

Head coach Zeljko Obradovic (C) Kevin Punter Alen Smailagic Zach LeDay EuroCup-Partizan v Lietkabelis Beograd, 17.11.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

O NJEGOVOM GOVORU BRUJI CELA SRBIJA: Željko Obradović besan na svoje košarkaše kao nikad do sad, razočaran je onim što je video na treningu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.22 u 13:45

Trener Partizana uputio oštre reči na račun svojih košarkaša.

Sutra od 19 časova košarkaši Partizana dočekuju Budućnost u prvom meču polufinalne serije ABA lige, a utakmica se igra u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Na konferenciji za medije pred sutrašnji meč, strateg Partizana Željko Obradović je otkrio neke detalje sa poslednjeg treninga, koji su ga vidno iznervirali.

– U našem poslu se kaže, da tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Od one utakmice koju smo izgubili prošlo je mnogo vremena. Imali smo dosta dana ispred nas da se pripremamo i treniramo. Dao sam vreme ekipi, da se odmore, da se vrate i zaborave na to, da imamo ispred sebe novo važno takmičenje. To je izgledalo korektno, igrači su radili korektno. Međutim, danas smo imali najgori trening, ne znam razloge, rekao sam im da ću to da kažem – počeo je Obradović i nastavio:

Ne znam šta je, niko od ovih igrača nije igrao finale, kamo li osvojio ABA ligu. Ako gledam da neko neće da igra odbranu, da neće da trči, da pravi blok, onda je to problem. Rekao sam im da je trening bio katastrofa, nadam se da će reakcija sutra da bude bolja. Ako oni nisu svesni Partizan je zadnji put bio u finalu 29013. ako mi nemamo tu motivaciju i želju da igramo finale. Rade je kao kapiten skupio igrače, razgovarali su između njih. Ja sam mu zahvalan na tome. Najiskrenije se nadam da će biti drugačiji.

Razočaran je Žoc onim što je video na današnjem treningu.

– Od 15 igrača na treningu je trojica košarkaša zadovoljila kriterijume o tome kako bi trebalo da igraju. Sa trenerske strane, nema ništa bolje od toga da igrači izgaraju, da žeče. Da ni jedna ekipa izgledala dobro i pobeđivala, potrebno je da razgovaraju međusobno. Svi su oni svesni svega o čemu pričamo. Motivacija je najvažnija stvar i Partizan 9 godina nije igrao finale ABA lige. Mi smo izgubilo godinu dana, sada je prilika da napravimo nešto dobro. Do zadnjeg sekunda bilo koje utakmice sam uz njih. Samo, nema razloga da ja ne izađem i ne kažem ono što sam video danas na treningu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter